Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΔΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Με πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κατατέθηκε αίτημα προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκη προκειμένου να γίνει συνεδρίαση με θέμα τη διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών και προσαυξήσεων στους παρόδιους ιδιοκτήτες της περιοχής των Καμινίων και την ανάκληση των ληφθέντων καταδιωκτικών μέτρων εναντίον τους.
Στη συνέχεια, προσκληθήκαμε από το Δήμαρχο σε τρείς συναντήσεις, η πρώτη με την παρουσία των κατοίκων, η δεύτερη με την παρουσία των βουλευτών της Α΄ Πειραιά, όπου μας ανατέθηκε η συγγραφή της σχετικής εισήγησης και η τρίτη στις 2/2 με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία παραδόθηκε στη δημοτική αρχή και στον Πρόεδρο κ. Γ. Δαβάκη το διαμορφωθέν κείμενο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα δεδομένα στα οποία στηρίζεται η εισήγηση, συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες έως δηλ. τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα συνεννοείτο με τις υπηρεσίες και μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση και απόφαση σύμφωνα με την εισήγηση.
Τους εμπιστευτήκαμε. Τελικά εξαπατηθήκαμε!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και η αντιδήμαρχος οικονομικών, ο Πρόεδρος αλλά και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας άλλαξαν στάση, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, δηλώνοντας ότι το θέμα δεν είναι ώριμο προς συζήτηση και ότι πρέπει να αναβληθεί προκειμένου α) να εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου σε αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ιδιοκτήτρια στην οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση, κρυβόμενοι πίσω από τη δικαστική διαδικασία αλλά και ελπίζοντας ότι η όποια έκβασή της θα αποτελέσει ισχυρό για αυτούς επιχείρημα  και β) να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία, θεωρώντας ότι εκείνα της εισήγησης δεν είναι ορθά, χωρίς όμως  να διευκρινίσουν τι εννοούν, αν και ερωτήθηκαν επίμονα, ενώ παράλληλα δεν επιτράπηκε  στις υπηρεσίες να λάβουν το λόγο.
Σίγουρα, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν που πήγαν τα 30.000.000 δρχ. που η βιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ» δώρισε στο δήμο για τις συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις.
Ο κ. Μώραλης δε θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες κατοίκους των Καμινίων, παράλληλα δεν αντέχει   αυτή να δοθεί με πρωτοβουλία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, θέλει , όταν υπάρξει, να εμφανιστεί ως δικό του επίτευγμα.
Έτσι μετά από πολύωρη συζήτηση η δημοτική αρχή ψήφισε την επ’ αόριστο αναβολή της …….συζήτησης(!), εμπαίζοντας, με τον χειρότερο τρόπο τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους, μετατρέποντας μία καθόλα νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία σε φιάσκο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την ανικανότητά της, την αβουλία της, την άρνησή της να προτείνει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα της πόλης και των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις τάξεις της υπάρχουν πολλοί που ευθύνονται για την κακοδαιμονία της πόλης μας και οι οποίοι με κάθε τρόπο εμποδίζουν τη λύση σε προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν ή στα οποία  δεν κατάφεραν να δώσουν διέξοδο.
Ο εμπαιγμός των δημοτικών συμβούλων και των κατοίκων έχει τα όριά του.
Εμείς, πάντως, όσα στοιχεία με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα έχουμε θέσει στη διάθεσή του, όπως και το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να στηριχτεί και να προχωρήσει επιτέλους στη διαγραφή των οφειλών και των προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί εναντίον των παρόδιων ιδιοκτητών ακινήτων στα Καμίνια.
Έστω και έτσι, έστω και τώρα, ας το τολμήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου