Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Χρηματοδότηση 15 εκ. € για τους Δήμους από το ΤΠΔ



Οι δυνατότητες χρηματοδότησης των δήμων, η υλοποίηση δράσεων όπως τα προγράμματα αυτεπιστασίας και η χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα από τη στενότερη συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την «Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης». 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για επιπλέον βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των δήμων από το Ταμείο, ενώ πρότεινε την ανάπτυξη ενός νέου μηχανισμού, που θα συμβάλει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ανταποδοτικών έργων. 


Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκε αίτημα από τη πλευρά της ΚΕΔΕ και για την πρόβλεψη αύξησης του ποσοστού που αναλογεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την απόδοση των τόκων καταθέσεων του "Πράσινου Ταμείου". 
Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έκανε γνωστό ότι, δρομολογούνται οι διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 15 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση έργων αυτεπιστασίας και τη χρηματοδότηση μελετών που αφορούν σε έργα της Αυτοδιοίκησης. 
Ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αναφέρθηκε και στη διαδικασία αναχρηματοδότησης των δήμων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δανείων Τ.Α. Γιώργο Κουλτούκη, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συμμετείχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου. 

Αναδημοσίευση από epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου