Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μοναξιές … στην πίτα των Σεληνίων



Τηρήθηκε και φέτος η καθιερωμένη για πάνω από μία εικοσαετία παράδοση της κοπής της βασιλόπιτας στη Δημοτική Κοινότητα Σεληνίων αμέσως μετά τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.
Για πρώτη φορά όμως εφέτος η αίθουσα εκδηλώσεων «Μ. Μερκούρη» ήταν σχεδόν άδεια. Ελάχιστοι δημότες παραβρέθηκαν και οι περισσότεροι προτίμησαν να συρρεύσουν στα καφέ της περιοχής για να χαρούν την όμορφη μέρα.
Τυχαίο; Στη δεύτερη μόλις κοπή πίτας από αυτήν τη διοίκηση;  Ή συνειδητή αποχή – απαξίωση – διαμαρτυρία για τη μέχρι τώρα εικόνα της δημοτικής αρχής και των συνεργατών της;

Ό,τι και να΄ ταν, θα πρέπει να προβληματίσει. Παραβρέθηκαν μόνο «επίσημοι». Η δήμαρχος έπλεξε για ακόμη μια φορά το εγκώμιο του εθελοντισμού, ο οποίος, με κάποιο τρόπο θεωρεί ότι «διασφαλίζει όλα τα κεκτημένα μας»(!!!). Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας, που το καλοκαίρι μιλούσε για αδιαφορία του Δήμου απέναντι στα Σελήνια, ξαφνικά τα βρήκε όλα καλά και ευχαρίστησε από μικροφώνου τη δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράστασή της. Μοιράστηκε κι η πίτα πάντα εν στενώ οικογενειακώ κύκλω, βρήκε και το φλουρί η σύμβουλος των Αμπελακίων κ. Σπυροπούλου, όλα καλά… άντε, και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου