Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Λ. Καπετάνιου: Αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στον Σουλτάνο!



Αγαπητοί συνδημότες,

Στις 22-1-2015, μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη «Κοντά στο Δημότη», με την οποία είχα την τιμή να εκλεγώ με τις ψήφους σας, δημοτική σύμβουλος στις 18-05- 2014.
Στόχος και σκοπός μου από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στα πολιτικά δρώμενα  ήταν, είναι και θα είναι η – με όλες μου τις δυνάμεις – καλυτέρευση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών του νησιού μας, της Σαλαμίνας μας.


Είμαι Κουλουριώτισσα επιστήμονας και μητέρα τριών νέων ανθρώπων και γι΄ αυτό με νοιάζει σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε, να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε και όσο μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι ονειρευόμαστε.


Είμαι όμως ένας άνθρωπος, που με την πολύχρονη καθημερινή επαγγελματική δραστηριότητα, μπορώ να βλέπω πολλά και να αντιλαμβάνομαι πολλά περισσότερα (παρά τους εκ γενετής χαμηλούς τόνους που με χαρακτηρίζουν).
Γι΄ αυτό οφείλαμε σ΄ αυτούς τους 17 μήνες να έχουμε αδιαπραγμάτευτα αποδείξει το αυτοδιοικητικό στίγμα μας, ένα στίγμα που υποσχεθήκαμε σε εσάς και που σε καμία περίπτωση δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν θα είμαι διατεθειμένη να διαπραγματευτώ με κανένα θεσμικό ή εξωθεσμικό παράγοντα που διοικεί τον Δήμο. Αυτό για μένα ήταν από την πρώτη στιγμή που το διαπίστωσα, κορυφαία αιτία πολιτικής ρήξης.

Κυρία Δήμαρχε,
Είχαμε και έχουμε ακούσει χρόνια τώρα για την μετεκλογική μετάλλαξη των πολιτικών που άλλα λένε και τάζουν πριν και άλλα λένε και κάνουν μετά, όμως ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε και με εμάς και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο από την εκλογή μας. Προς απόδειξη δε όλων αυτών, θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα:
-         Αλήθεια, πώς μπορούμε πολιτικά να μιλάμε για «καθαρά χέρια» όταν η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και των προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις»;  Αυτά δεν κατηγορούσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα;  Τι άλλαξε τώρα;
-          Παντού και πάντοτε δεν ισχυριζόμασταν ότι έχουμε όπλο μας την προσωπική σας γνώση και εμπειρία (αφού ήσασταν ήδη 12 χρόνια δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Σαλαμίνας) κι εμείς στον πρώτο χρόνο της διοίκησής μας δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τον προϋπολογισμό του 2015 (μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα) και εξ αυτού του γεγονότος ρίξαμε με λάθος καπετάνιο το καράβι στα βράχια και τον Δήμο στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης (μνημόνιο) με άγνωστες για τον τόπο συνέπειες… Αυτά δεν οφείλατε να τα γνωρίζετε;
-         Πού είναι όσα καταγγέλλαμε και λέγαμε για τα ανείσπρακτα τέλη για το λατομείο του Αγγέλου; Πόσα χρήματα έχουμε εισπράξει εμείς μετά από 17 μήνες διοίκησης; Τι κινήσεις κάναμε εμείς για να τα εισπράξουμε; ΤΙΠΟΤΑ!
-         Τι κάναμε για τη Ρεβυθούσα και την Ψυτάλλεια; Πού είναι όσα λέγαμε και γράφαμε;
-         Τι πετύχαμε για την Κυνοσούρα που ο ΟΛΠ ξεπούλησε μέσω του ΤΑΥΠΕΔ στην COSCO;
-         Τι γίνεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου; Που βολοδέρνει το κοινωνικό παντοπωλείο;
-         Ας μην μιλήσω για την μεγάλη πολιτική και διαχειριστική ήττα στο θέμα του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης, που άλλα λέγαμε, άλλα ίσχυαν και άλλα τελικά θα κάνετε…
-         Όσο για τις πρωτόγνωρες και εξοντωτικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, στους κοινόχρηστους χώρους και στο δημοτικό τιμολόγιο ύδρευσης που επιβάλαμε με το «καλημέρα σας» τον Νοέμβριο του 2014, αφού πρώτα μας είχατε …πείσει ότι μετά απ΄ αυτές τις αυξήσεις θα ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό του 2015 και ότι του χρόνου θα ακυρώσουμε όλες αυτές τις αυξήσεις και θα επαναφέρουμε, μέσα από τον προϋπολογισμό του 2016,  τα τέλη στην πρότερη κατάσταση. Αυτό όχι μόνο δεν το πραγματοποιήσαμε, αλλά κατηγορήσατε και τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία για την επαναφορά των δημοτικών τελών, ως παράνομους…

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Επειδή ο κατάλογος των ανακολουθιών είναι μεγάλος, δεν θα συνεχίσω άλλο την αναφορά παραδειγμάτων, θέλω όμως να δηλώσω σε όλους τους τόνους τα εξής:
Από σήμερα και από την πολύ τιμητική για μένα θέση της Δημοτικής Συμβούλου, θα συνεχίσω αδιαπραγμάτευτα και με ακόμα πιο πολύ μεράκι τον αγώνα, για να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στο χτίσιμο μιας καλύτερης Σαλαμίνας, που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Τέλος, με σεβασμό στην προσωπική μου διαδρομή και οικογενειακή μου παρακαταθήκη, ρητώς σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στον Σουλτάνο.

Λεμονιά Καπετάνιου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

αιας τελαμωνιος είπε...

ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΛΥΘΗΚΑΝ

http://aiantis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_26.html

Αρχειοθήκη ιστολογίου