Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Καλή Χρονιά από τον Ελληνικό Οδηγισμό



Τη δική του βασιλόπιτα έκοψε απόψε το Τοπικό Τμήμα Σαλαμίνας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μηνά.
Μετά την ευλογία της πίτας από τον π. Τιμόθεο Λαϊβερά, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Εβίτα Νεοφύτου – Καλογερίδη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην Ιστορία του Οδηγισμού στο νησί. Τα παιδιά όλων των ηλικιών και των βαθμίδων τραγούδησαν για μας, έπαιξαν θέατρο και μας υπενθύμισαν τους σκοπούς και το νόημα του Οδηγισμού, ενώ η τοπική έφορος Βένη Μπεγνή έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Ακολούθησε βίντεο με τις κατασκηνωτικές δραστηριότητες των μικρών οδηγών.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η δήμαρχος Σαλαμίνας, η αντιδήμαρχος και παλιά οδηγός  Στ. Γεροντιώτη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Παράρτημα Σαλαμίνας καθώς και των Παλαιών Προσκόπων, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Σ. Σακελλαρίου, κ.ά. Παρούσες στην αίθουσα και πολλές παλιές οδηγοί, μητέρες και γιαγιάδες,  στις οποίες έγινε κάλεσμα να συμμετέχουν και πάλι. Χειροκροτήθηκε η γνωστή χοροδιδάσκαλος κ. Ν. Σακελλαρίου, η οποία παρότι δεν ζει πια μόνιμα στο νησί, έθεσε τις υπηρεσίες της στη διάθεση του τοπικού τμήματος.
Διότι όπως πολλές φορές τονίστηκε χαρακτηριστικά:
Μια φορά οδηγός για πάντα οδηγός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου