Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Δημοτικά Συμβούλια για γέλια ή για κλάματα



Τα θέατρο του παραλόγου είμαστε καταδικασμένοι  να παρακολουθούμε σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Μια ασυντόνιστη πλειοψηφία χωρίς κοινή γραμμή, χωρίς μπούσουλα, που φέρνει θέματα χωρίς προετοιμασία, χωρίς εισηγήσεις, χωρίς καν να έχουν περάσει από τα αρμόδια όργανα που ορίζει ο νόμος. Μπάχαλο!
Το μπάχαλο αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ζήσαμε φαινόμενα μοναδικά στα χρονικά αυτού του θεσμού:
1.    Δημοτικός σύμβουλος να ψηφίζει «ναι» στο αίτημα να βιντεοσκοπείται η συνεδρίαση, η δήμαρχος να τον επιπλήττει και κείνος να ψηφίζει εκ νέου «όχι»
2.    Να έρχεται θέμα για «ίδρυση λυκειακών τάξεων» στο Γυμνάσιο Αιαντείου που όμως θα στεγάζονται, λέει, στο πρ. Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων. Το ωραίο ήταν πως ενώ το θέμα είχε ήδη καταψηφιστεί από την Επιτροπή Παιδείας, ο πρόεδρός της αποφάσισε να το φέρει μόνος του!

3.    Να ζητά συνεταιριστική επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα να μισθώσει δημοτικό χώρο και η δήμαρχος όχι μόνο να προτείνει να τους παραχωρηθεί δωρεάν αλλά  να ζητά κι από πάνω να το ηλεκτροδοτήσει ο Δήμος!
4.    Να συζητείται το αίτημα της εν λόγω νεοσυσταθείσας επιχείρησης, που θα ασχολείται με την ανακύκλωση, κι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να αποχωρεί, ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ζητούν να αποσυρθεί!
5.    Η ίδια η δήμαρχος να επαναλαμβάνει από μικροφώνου πως δεν μπορεί να μισθώσει το χώρο (κάτω από τον Προφ. Ηλία) παρά μόνο να τον παραχωρήσει γιατί, λέει, δεν είναι του Δήμου αλλά ο Δήμος έχει κάνει …χρησικτησία του οικοπέδου!
6.    Η δήμαρχος να καταφέρεται με οργή κατά των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου, οι οποίοι, όπως η κ. Νάννου κατήγγειλε, «δεν σηκώνουν μια σακούλα έξω από τον κάδο», ενώ πληρώνονται 500.000€ υπερωρίες(!!!)
7.    Να ψηφίζουν κανονισμό ύδρευσης, που προβλέπει πως αν κάποιος χρωστά 100€, θα μπορούν να του κόβουν το νερό!
8.    Να ψηφίζουν Κανονισμό Ύδρευσης, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις δίνει τη δικαιοδοσία στη δήμαρχο να αποφασίζει εκείνη για την υδροδότηση ή όχι και να επιβάλλει πρόστιμα κατά το δοκούν!
9.     Να ερωτάται ο κ. Λένης για τα δενδρύλλια που φύτεψε στην Παραλία και που κόστισαν 120€ το καθένα, ενώ μπορούσε να τα πάρει δωρεάν από το Υπουργείο Γεωργίας, όπως ακούστηκε, και κείνος να απαντά: -Μα αυτά είναι δέντρα ταχείας ανάπτυξης!!!
10.                       Να ψηφίζουν Κανονισμό Ύδρευσης που αναφέρει μέσα πως … σε περίπτωση λειψυδρίας,  προτεραιότητα στο νερό έχουν οι άνθρωποι και μετά τα ζώα!!!!!!!!!!!!!!!!

Β. Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου