Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη θεσμοθέτηση της «ανταπεργίας» (λοκ-άουτ) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κύρωση από την ελληνική Βουλή του «Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη» του Συμβουλίου της Ευρώπης νομιμοποιεί τη θεσμοθέτηση της «ανταπεργίας» (λοκ-άουτ) των εργοδοτών, που προβλέπεται στο άρθρο 6 του παραπάνω «Χάρτη». Με τη γνωστή τακτική της, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας που κάνει λόγο για «αστερίσκους» και επιφυλάξεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του άρθρου 6. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, ιδίως γι’ αυτούς που με όλα τα μέσα ορκίζονται στην ΕΕ και τον ευρωμονόδρομο, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευαγγέλιο και εικόνισμα έναν άλλο «Χάρτη», αυτό των «Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ο οποίος από το Δεκέμβριο του 2009, με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας, έγινε νομικά δεσμευτικός για τα κράτη – μέλη της ΕΕ και ισότιμος με τις ευρωσυνθήκες. Κι αυτός ο «Χάρτης» που με κάθε ευκαιρία υμνούν κυβερνητικά στελέχη, ευρωβουλευτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατοχυρώνει ρητά και κατηγορηματικά στο άρθρο 28 το «δικαίωμα» της «ανταπεργίας» των καπιταλιστών.  Το άρθρο αυτό με τον τίτλο  «Δικαίωμα διαπραγμάτευσης και συλλογικών δράσεων» αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, ή οι αντίστοιχες οργανώσεις τους, έχουν, σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης και τις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές, δικαίωμα να διαπραγματεύονται και να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις στα ενδεδειγμένα επίπεδα καθώς και να προσφεύγουν, σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, σε συλλογικές δράσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας». Το εν λόγω άρθρο είναι σύμφωνο με το όλο πνεύμα του «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», που ανάμεσα στα άλλα κατοχυρώνει στο άρθρο 16 την «επιχειρηματική ελευθερία» και στο άρθρο 17 το «ιερό» για τις «αξίες της ΕΕ», δικαίωμα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.
Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση τα παραμύθια για «αστερίσκους» και επιφυλάξεις, γιατί το «δικαίωμα» των καπιταλιστών για λοκ-άουτ είναι κατοχυρωμένο από την ίδια την ΕΕ και επομένως υποχρεωτικό και για τα κράτη-μέλη της. Στη βάση αυτών των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ συζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα όργανα της ΕΕ και για το νέο συνδικαλιστικό νόμο, που θα δίνει νέο χτύπημα στο απεργιακό και τα άλλα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι να επαγρυπνούν και να προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο εργατικό κίνημα, που επεξεργάζεται παράλληλα με όλη την αντιλαϊκή, «βρώμικη δουλειά», που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. 

17-01-2016                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου