Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  έδειξαν Ρώσοι επιχειρηματίες και ξένες επενδυτικές εταιρίες  για τα έργα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης  που παρουσίασε η τεχνοκρατική επιτροπή του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς  για το ιστορικό  νησί του Αίαντα.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές συνέδριο Equity Investment Forum στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα με περισσότερους από 1300 συμμετέχοντες από ολον τον κόσμο.
Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των φορέων της διοργάνωσης (Χρηματιστήριο Αθηνών, Enterprise Greece, Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas. Ακολούθησαν ο χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, και της Πρέσβεως του Ισραήλ, κας Irit Ben Abba καθώς φέτος τιμώμενη χώρα ήταν το Ισραήλ, μία από τις κορυφαίες τεχνολογικά και επενδυτικά χώρες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα παραγωγής καινοτομίας. Την ανάγκη της μεταστροφής της οικονομίας σε ένα πιο εξωστρεφές μοντέλο που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στην ομιλία του στο συνέδριο. «Εστιάζουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, αξιοποιώντας το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της οικονομίας σε δυναμικούς τομείς, όπως τον αγροτοδιατροφικό, την καινοτομία, την τεχνολογία, την ενέργεια, την χημική και φαρμακευτική βιομηχανία», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα στους νέους, απλοποιώντας το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα. H Πρέσβης του Ισραήλ, κα Irit Ben Abba δήλωσε σχετικά: «Από τις πρωινές παρουσιάσεις παρατηρήσαμε πως υπάρχουν πολλοί τομείς συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας. Το Ισραήλ είναι πρόθυμο να μοιραστεί με την Ελλάδα τα 30 και 50 έτη εμπειρίας ενός «start-up» έθνους. Σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και από τον κ. Φωτάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, πραγματοποιούνται μερικά ενδιαφέροντα βήματα για την ανάπτυξη του επιχειρείν στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε και μαζί να πάμε ένα βήμα παραπάνω». Το Equity Investment Forum προσέλκυσε συνολικά περισσότερα από 300 επιχειρηματικά σχέδια από ελληνικές start up, αναπτυσσόμενες, μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες ελληνικές εταιρίες από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι οποίες κατατέθηκαν προς αξιολόγηση από τα 27 ελληνικά, ισραηλινά και διεθνή venture capital funds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου