Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Πειραιά για τη διαχείριση αποβλήτων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, των Δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη και Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη  και του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε, διεξοδικά, τους Δημάρχους για τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα για το αποτέλεσμα σύσκεψης, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στην Περιφέρεια Αττικής υπό την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη λήφθηκαν υπόψη:
Η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του ζητήματος της διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Ραφήνας, Αρτέμιδας και Σπάτων λόγω και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο στη χώρα για τη συγκεκριμένη έλλειψη αλλά και ο κίνδυνος να χαθούν εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Επίσης,  γνωστοποιήθηκε από την ΕΥΔΑΠ ότι «η μεταφορά πρόσθετων λυμάτων από την Ανατολική Αττική στο ΚΕΛ Ψυττάλειας θα επιβαρύνει απαγορευτικά το ρυπαντικό φορτίο της μονάδας».
Με βάση τα παραπάνω συμφωνήθηκε να καταρτιστούν και να εγκριθούν τα αναγκαία σχέδια δράσης (action plan) και η χωροθέτηση για την κατασκευή ΚΕΛ, που θα καλύπτει τους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδας.
Μετά από αναλυτική συζήτηση όλοι οι παριστάμενοι, στη σημερινή σύσκεψη θεώρησαν θετική και εξέφρασαν την στήριξή τους στην παραπάνω απόφαση, που έχει ληφθεί και καταγραφεί σε Πρωτόκολλο Συνεργασίας καθώς η επιλεγείσα λύση πληροί τα εξής:
1. Υπακούει στη βασική κατευθυντήρια Αυτοδιοικητική πρακτική της «Αρχής της εγγύτητας».
2. Είναι σύμφωνη με την διεθνή πρακτική. Και
3. Εξυπηρετεί απόλυτα το Δημόσιο Συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου