Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Τσαβαρής: Κυρία Δήμαρχε … «κρείττον του λαλείν το σιγάν»


Πριν οκτώ μήνες και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας ψήφισε ομόφωνα την «Έκθεση Εσόδων – Εξόδων Δ’ Τριμήνου, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2014» (ΕΔΩ), από την οποία προκύπτει σαφέστατα ότι το χρέος του Δήμου στις 31/12/2014 ήταν 17.034.671,94 ευρώ, ακριβώς.
Αναλυτικά:
  • το ποσό των 10.874.235,64 ευρώ αφορά υποχρεώσεις από Δάνεια στο Τ.Π.&Δ. των δύο πρώην Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων.
  • το ποσό των 6.160.436,30 ευρώ αφορά λοιπές υποχρεώσεις (εκ των οποίων 4.000.000 ευρώ περίπου αφορούν οφειλές σε προμηθευτές παρελθόντων ετών που τελεσιδίκησαν δικαστικώς κατά την θητεία μας). 
  • Επομένως, το ύψος του χρέους δεν το «εκτιμά» ο προηγούμενος, αλλά είναι ομόφωνα ψηφισμένο, επί των ημερών της, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας.

Επειδή,  θέλω να πιστεύω, ότι την απατά η μνήμη της, καλό θα είναι να συμβουλεύεται  τις Υπηρεσίες του Δήμου και το Αρχείο της, γιατί «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν» και δυστυχώς, για όλους μας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Επαίρεται η κυρία Δήμαρχος στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στα Δημοτικά Συμβούλια και στα ανακοινωθέντα της  για την ένταξη του Δήμου σε μνημόνιο και την «λύτρωση» του από το αβάσταχτο χρέος που της άφησε ο προηγούμενος «κακός» Δήμαρχος. Αν παραλάμβανε ένα χρέος της τάξης των 35.000.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με την απογραφή έναρξης (ΕΔΩ) και επί πλέον 10.000.000 ευρώ μη τιμολογημένες οφειλές του έργου της Αποχέτευσης Ακαθάρτων Λυμάτων στο κέντρο του νησιού,  την 1η Ιανουαρίου 2011, τι θα έκανε;
Βέβαια και ως αντιπολίτευση ο διακαής πόθος της ήταν να ενταχθεί ο Δήμος σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης – Μνημόνιο. Τελικά … ως  Δήμαρχος τα κατάφερε !!!

Μέμφεται η κυρία Δήμαρχος τους άλλους δύο Δημάρχους των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας, που δεν θέλουν να ενταχθούν σε Μνημόνιο και κατά την άποψη της «βολοδέρνουν».

Οι Δήμαρχοι αυτό είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Να «βολοδέρνουν». Για να «βολοδέρνεις» όμως χρειάζεται πολιτική βούληση, θέληση, μεράκι, αγάπη για τον τόπο σου, τσαγανό. Η κυρία Δήμαρχος προτίμησε την εύκολη και την «αναίμακτη», για την ίδια, λύση.

Οι Σαλαμίνιοι πλέον, εκτός των μνημονίων που μαστίζουν τον Ελληνικό Λαό πέντε χρόνια τώρα, θα βιώσουμε στο πετσί μας και το «τοπικό» Μνημόνιο. Αυτό που μας επέβαλε η κυρία Δήμαρχος με το «έτσι θέλω».

Από δω και πέρα και για τρία τουλάχιστον χρόνια θα «βολοδέρνουμε» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γιατί κανείς δεν σου δανείζει, αν δεν  πάρει πίσω τα δανεικά και με το κατιτίς  παραπάνω.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ !!!


Σαλαμίνα 06/12/2015
Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου