Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας



ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι , αυταπασχολούμενοι
Την ώρα που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην αύξηση της φορολογίας και τα άλλα χαράτσια που μάς τσακίζουν - ΕΝΦΙΑ,  επικείμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας,  μείωση των συντάξεων, -                                                  
      Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της  Δημοτικής Αρχής του νησιού μας ειναι να προχωρήσει  σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 3.00 μ.μ  σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο  να ακυρώσει "ως παράνομες" τις αποφάσεις  (Αρ. Αποφ.198/2015) που ψηφίστηκαν  πρίν απο μερικές ημέρες και αφορούσαν την μείωση των δημοτικών τελών-φόρων και τιμολογίου ύδρευσης για το 2016  .
Απόφαση που πάρθηκε μετά απο πίεση μαζικών φορέων, εργαζομένων, άνεργων κατοίκων του νησιού που επι ένα χρόνο πλήρωναν  δημοτικά τέλη , φόρους, νερό  αυξημένα κατά 50%!!! Αύξηση για οικίες και καταστήματα που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής.
Σάς καλούμε να συμμετέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο , να μην επιτρέψουμε την ακύρωση της  198/15 απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου , να διεκδικήσουμε  μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους, τους συνταξιούχους,  καταγγέλλοντας αυτές τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής.
"Παράνομη" είναι η πολιτική των περικοπών στη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος .

Παράνομη είναι η άγρια φορολογία και το χαράτσωμα που βάζει τον δημότη να ξαναπληρώνει για μια σειρά από υπηρεσίες, π.χ. καθαριότητα, πολιτισμός, αθλητισμός κ.ά. Προώθησαν και προωθούν την ανταποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα στους δήμους .
Η Δημοτική Αρχή αλλά και οι προηγούμενες μαζί και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν , δεν  δέχτηκαν καμία από τις προτάσεις της Λαϊκής Επιτροπής, σωματείων,  για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας. Για να μην πληρώνει το ίδιο ο μικρομαγαζάτορας με 50 τ.μ. μαγαζί, με τις τράπεζες,  την πολυεθνική LIDL, μεγάλα super market ....
Παράνομη, και παράνομοι είναι όσοι εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τον    μνημονιακό νόμο που λέει "όταν ο δήμος δεν πιάνει τα προϋπολογισθέντα έσοδα μιας χρονιάς, μεταφέρει το υπόλοιπο στην επόμενη, επιβαρύνοντας τους δημότες με νέες αυξήσεις, αφού έρχεται το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Παρατηρητήριο να επιβάλουν τέτοια μέτρα". Και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ αποφάσισαν την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα τέλη, που εκμεταλλεύονται δημόσια γη στα όρια των δήμων.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι , αυταπασχολούμενοι
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε  την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, μείωση των δημοτικών τελών, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.
Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας 30/12/2015   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου