Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ " ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ

ΔΗΚΕΠΑ : ΕΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » Ζαχαρία Ζούπη , με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα συμπεράσματα από την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε χθες ( 7-12 ) για την πορεία εκκαθάρισης της ΔΗΚΕΠΑ .Ήταν μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε μέσα από τι πορεία, επιλογές και ευθύνες οδηγήθηκε στην αναγκαστική λύση  μια πολύ ισχυρή Δημοτική Επιχείρηση που είχε στην αρμοδιότητά της την ανάπτυξη της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας του Δήμου και σήμερα βρίσκεται στην τελική φάση της εκκαθάρισής της !  Ήταν μια αφορμή να θυμηθούμε τις δραματικές προσπάθειες δημοτικών συμβούλων και ανάμεσά τους  τις συνεχείς προσπάθειες μου ,όπως και συνολικά της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ».για να αποτραπεί η κατρακύλα της Επιχείρησης ,η αδικαιολόγητη υπερχρέωσή της και να αντιμετωπιστεί η διάλυση της πολιτιστικής ,αθλητικής δραστηριότητας του Δήμου . Τίποτα όμως δεν συγκρατούσε την καταστροφική στάση του προηγούμενου Δημάρχου.


Η ΔΗΚΕΠΑ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 και αμέσως , από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μπήκε στην δίνη προβλημάτων ,αφού χρησιμοποιούταν σαν μηχανισμός παράτυπων ενεργειών ,όπως πχ την πληρωμή των λεγόμενων κατά τα άλλα εθελοντών ( μιλάμε για μοίρασμα θέσεων και χρημάτων σε ημετέρους ) .Από τότε και μετά η μία παρατυπία διαδεχόταν την άλλη όπου καμιά περιγραφή δεν είναι αρκετή για να την αποτυπώσει  , καμιά διαδικασία δεν τηρούταν στις εισπράξεις και τις πληρωμές της (!) , οι εργαζόμενοι έμεναν για καιρό απλήρωτοι και με τον φόβο ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά ,ενώ σμπαραλιάστηκε όλη η δραστηριότητά της ( σταμάτησαν να λειτουργούν τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα που τότε συμμετείχαν πάνω από 5.000 νέοι, παιδιά ,αλλά και συμπολίτες άλλων ηλικιών )

Μέσα από μια πρωτοφανή τρίχρονη διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από ανευθυνότητα αδιαφάνεια,  κακοδιαχείριση και φθορά  , το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε το 2013 να λύσει την Επιχείρηση και να περάσουν χρέη, εργαζόμενοι και αρμοδιότητες στον Δήμο. Ο Λουκάς Τζανής έβαλε ως Δήμαρχος την σφραγίδα του σε ένα κυριολεκτικά  αυτοδιοικητικό , οικονομικό ,κοινωνικό έγκλημα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ  , γιατί τα όσα έγιναν και απασχόλησαν εκατοντάδες ώρες το Συμβούλιο με καταγγελίες δικές μου και άλλων δημοτικών συμβούλων ( μόνο το διάστημα 2011-2012 εγώ και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είχαμε εκδώσει   πάνω από πενήντα δηλώσεις ,ανακοινώσεις και καταγγελίες ,μη συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων παρεμβάσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο !  ) διέσυραν τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση συνολικά . Ανέδειξαν το πιο άσχημο πρόσωπό της και έγραψαν σκοτεινές ,απογοητευτικές σελίδες στην Ιστορία του Δήμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , γιατί πριν απ όλα οι 500.000 ευρώ αθροιστικό χρέος των τεσσάρων προυπαρχουσών  Δημοτικών Επιχειρήσεων που συνενώθηκαν για να δημιουργηθεί η ΔΗΚΕΠΑ ,έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ 5.000.000 ευρώ χρέος ,λόγω απίστευτων ,απαράδεκτων χειρισμών . Προκύπτει δηλαδή μια καταστροφή για τον Δήμο και για την οποία υπάρχουν ονοματεπώνυμα υπευθύνων. Αυτό το γεγονός πρέπει να το ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει με 4.500.000 ευρώ ο Δήμος μας και μάλιστα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μια σειρά θέματα χειρισμών, ενεργειών, αποφάσεων που ελέγχονται. Ευτυχώς , κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαμε προσφύγει στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο και το πόρισμα έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Ελπίζω αυτή με την σειρά της να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Επίσης είναι θετική η ομόφωνη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου να παραδώσει στον Εισαγγελέα  τα πορίσματα του ορκωτού λογιστή που ασκεί τον έλεγχο της εκκαθάρισης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , γιατί τινάχτηκε στον αέρα η πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα του Δήμου και ιδιαίτερα η λειτουργία των καλλιτεχνικών και αθλητικών τμημάτων που ιδιαίτερα για το Κερατσίνι είχαν ιστορία από την δεκαετία του ΄80 και είχαν φτάσει να απασχολούν δημιουργικά 5.000 συμπολίτες μας ,ανάμεσά τους πάρα πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. Ήταν μια επίπονη προσπάθεια  που είχε ιστορία, μόχθο, μεράκι και που είχε αγκαλιαστεί από τους δημότες. Σ΄αυτό το στοιχείο αποτυπώνεται και το πιο δραματικό στοιχείο της τραγωδίας της ΔΗΚΕΠΑ ,αφού χρειάζεται πια πολύς χρόνος  για να επανέλθουμε σ΄αυτά που είχαμε κατακτήσει σαν περιοχή μέχρι το 2010 .

Αυτά όφειλα να πω δημόσια  ,πάντα με ευθύνη, αγάπη και σεβασμό για τον δημότη , ειλικρίνεια .Όχι μόνο σαν άνθρωπος που υπηρετώ τον Δήμο κοντά 25 χρόνια ,αλλά και σαν άνθρωπος που ίδρωσε και συνέβαλε και αυτός στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του πολιτισμού και του αθλητισμού στην περιοχή .Ειλικρινά ντρέπομαι που η Αυτοδιοίκηση μπορεί να δείχνει τόσο άσχημα δείγματα γραφής στον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου