Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Εντατικοποίηση υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς»



Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη καταναλωτική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ως αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, παρακαλούμε να προγραμματίσετε την εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων. Συγκεκριμένα επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου στην καταλληλότητα των τροφίμων που διατίθενται προς κατανάλωση και στην τήρηση των κανόνων στα σημεία λιανικής διάθεσής τους, δίνοντάς κυρίως έμφαση στις ελληνοποιήσεις.

Οι έλεγχοι θα πρέπει να εφαρμοστούν και στον τομέα των οπωροκηπευτικών προκειμένου να διαπιστωθεί η επάρκεια και η τήρηση των ποιοτικών κανόνων με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών. 
Κατά τους ελέγχους θα πρέπει να γίνεται πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας με γνώμονα τα σύγχρονα πρότυπα και με πνεύμα καλής συνεργασίας με τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΦΕΤ- ΥΠΑΑΤ, ΣΔΟΕ), ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις κατά τη διάρκεια των ελέγχων. 
Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις από τις οποίες είναι δυνατόν να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. 
Παρακαλούμε να αποστείλετε πίνακα των κλιμακίων ελέγχου στη Γενική Δνση καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών. 
Σε περίπτωση σοβαρού συμβάντος η ενημέρωση να είναι άμεση.







Η Γενική Δ/ντρια





ΑΙΜΙΛΙΑ Π. ΡΟΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου