Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σχολεία , ώρα μηδέν!



Τα σχολεία της Σαλαμίνας εκπέμπουν S.O.S. Στα σκολειά μας αυτή τη στιγμή δεν διατίθεται  ούτε το απαραίτητο υλικό για να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ούτε τα απαραίτητα είδη καθαριότητας, ούτε καν τα χρώματα για τα βάψουν οι γονείς!
Από την αρχή της φετινής χρονιάς ο Δήμος, στον οποίο υποτίθεται ανήκουν τα σχολεία , έπαψε γενικά να παρέχει τα πάντα. Με πρωτοβουλία των συλλόγων  γονέων - που και αυτοί έχουν μειωμένα έσοδα – γίνεται μια υποτυπώδης συντήρηση με εργασία και πάλι των γονέων - αγοράζονται χαρτί και μελάνια, αγοράζονται καθαριστικά προϊόντα. Το 2ο Δημοτικό έμεινε πρόσφατα και για μεγάλο διάστημα χωρίς φωτοτυπικό μηχάνημα, που επιδιορθώθηκε τελικά με την παρέμβαση για ακόμη μια φορά των γονέων. Ό,τι χαλά, αν δεν επιληφθούν οι γονείς, δεν ξαναφτιάχνει, ό,τι τελειώνει, δεν αντικαθίσταται!

Έχει ζητηθεί από δασκάλους και γονείς εδώ και καιρό να μπει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ειδικού σχολείου και να εξεταστεί η πιθανότητα μετεγκατάστασής του στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων. Πιστεύω ότι θα΄ πρεπε να μπουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία για να ενημερωθεί όλο το σώμα από τα χείλη των πλέον αρμοδίων, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων και να υπάρξει πίεση, ακόμη και με δυναμικές κινητοποιήσεις.  Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Μπροστά μας έχουμε ένα βαρύ χειμώνα. Θα ζητηθεί σε λίγο από τους γονείς να αγοράζουν και πετρέλαιο; Γιατί προς τα κει πάει το πράγμα.
Τελικά, φαίνεται πως δεν τα πολυκαταφέραμε αυτή τη χρονιά χωρίς προϋπολογισμό,  κι ας μην το έχει ακόμη αντιληφθεί η δήμαρχος που δηλώνει δημοσίως  πως πρόβλημα δεν έχουμε, μια χαρά τα βγάζουμε πέρα. Αποφασίστε, κυρία μου. Ή δεν είχατε πρόβλημα, άρα κακώς εγκαταλείψατε τα σχολεία ή έχετε χοντρό πρόβλημα και απλά λέμε που και που κάτι παραπάνω να περνά η ώρα μέσα στο Δ.Σ.…
Αν εγώ διοικούσα και γνώριζα πως μικρά παιδιά ίσως αύριο το πρωί να μην μπορούν να κάνουν μάθημα από το κρύο, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ κύριοι. Απορώ πώς ακόμη κοιμάστε όλοι εσείς που κοιμάστε. Πώς κοιμάστε σεις και πως κοιμόμαστε μεις.  Αν δεν ξυπνήσουμε κι εδώ, τότε πού;
Βίκυ Ψυλλάκη
μητέρα 11χρονης μαθήτριας
Υ.Γ.: Μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση, δεν μπορεί πλέον κανείς μας να κάνει  τα στραβά μάτια. Ο αγώνας για καλύτερη και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχής και να μην κάνει διακρίσεις, ανάλογα με το ποιοι διοικούν. Και σταματώ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου