Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

TA ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ

Του Μάνου Δερτούζου
Χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής είχε ένα δικαστήριο , όπου ήταν κατηγορούμενος με κατήγορο τον τ. Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό. Για δεύτερη φορά υπήρξε αναβολή, λόγω ασθενείας αυτή τη φορά του κ. Τραυλού. 
Γιατί όμως τα πολιτικά πρόσωπα φτάνουν συχνά στις δικαστικές αίθουσες;
Είναι νοητό ότι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ πολιτικών προσώπων, δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι σε όλα και σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες. Σε μία Δημοκρατία όμως η διαφωνία και η αντιπαράθεση είναι στοιχεία που προάγουν την έννοια της Δημοκρατίας , στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα, γιατί μόνο μέσα από την πολυφωνία και την διαφορετική άποψη μπορείς να οδηγηθείς στο καλύτερο. Δυστυχώς όμως αυτές οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις, οδηγούνται πολλές φορές στα δικαστήρια , ενώ θα έπρεπε να εξαντλείται η συζήτηση στα πλαίσια του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού και με μοναδικό λόγο, να θιχτεί προσωρινά τουλάχιστον ο «κατηγορούμενος» πολιτικό πρόσωπο. Αυτό όμως έχει ένα σοβαρό πολιτικό ρίσκο. Δεν μπορείς να οδηγείς στα δικαστήρια τον πολιτικό σου αντίπαλο χωρίς να έχεις αποδείξεις ή τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι είναι πράγματι ένοχος με μοναδικό γνώμονα, ότι πρέπει να τον δεις κατηγορούμενο στο δικαστήριο. Εάν η απόφαση είναι αθωωτική, τότε θα μετατραπείς εσύ ως κατηγορούμενος στις συνειδήσεις των πολιτών , γιατί οδήγησες το πολιτικό σου αντίπαλο στα δικαστήρια για λόγους προσωρινού εντυπωσιασμού και ρεβανσισμού.
Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη , επειδή στο συγκεκριμένο δικαστήριο είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως, με όλη την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο του τ. Δημάρχου Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό τον οποίο είχα στηρίξει για πολλά χρόνια μέσα από την εφημερίδα μου, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα έπρεπε να οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Επ’ ευκαιρία αυτού του δικαστηρίου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε ότι με αφορά τα εξής: Θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως του τ. Δημάρχου Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή στα δικαστήρια που κατηγορείται άδικα, υπερασπιζόμενος με κάθε τρόπο το δίκαιο και τον αγώνα που δώσαμε στον Δήμο τέσσερα χρόνια. Δεν θα πάω όμως μάρτυρας κατηγορίας απέναντι σε οποιοδήποτε Δημοτικό Σύμβουλο της σημερινής πλειοψηφίας η πολιτικό πρόσωπο, μόνο και μόνο γιατί θα πρέπει να ανταποδώσουμε τα δικαστήρια και θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε την σημερινή πλειοψηφία κατηγορούμενη. Ο δικός μου πολιτικός πολιτισμός δεν θα το επιτρέψει αυτό. Ήρθε η ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει χώρος που θα λύνονται τα προβλήματα και όχι οι χώροι των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου