Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΩΡΑΛΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΟΛΠ



Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας συζητήθηκε η πρόταση της παράταξής μας για διενέργεια δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των όμορων δήμων, των φορέων της πόλης, των εργαζομένων του ΟΛΠ, κομμάτων και βουλευτών,  προκειμένου να συγκροτηθεί παμπειραΐκό μέτωπο αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.
Η δημοτική αρχή σε αγαστή σύμπνοια με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (η οποία επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου υπερθεμάτιζε κατά της πώλησης του ΟΛΠ), με υποψήφιους στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη βουλευτές-δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι κατά την προεκλογική περίοδο δεν άρθρωσαν ΜΙΑ κουβέντα για τον ΟΛΠ και που τώρα είναι λαλίστατοι, αλλά και τον κ. Βουράκη, αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος συνεργασίας των δυνάμεων της πόλης με στόχο τη ματαίωση της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ, θεωρώντας ότι το ζήτημα έχει κλείσει και περαιτέρω συζήτηση είναι ανώφελη.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Πειραιά πριν από ένα έτος αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, πρόταση την οποία η παράταξή μας δεν ψήφισε διότι  δεν συνοδευόταν από κάποια οικονομοτεχνική μελέτη και επαρκείς διευκρινήσεις. Χτες, ο κ. Μώραλης μας πληροφόρησε ότι έχει καταρτιστεί οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά δυστυχώς το ΔΣ δεν έχει λάβει γνώση αυτής(!).
Ωστόσο αν και η πρόταση, εξ όσων  ο ίδιος ο κ. Μώραλης έχει πει, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει περαιτέρω συζήτηση για το μέλλον του ΟΛΠ.
Ο κ. Μώραλης πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγώνες δε γίνονται εν κρυπτώ και οφείλει να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία του με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ
Και ενώ ζητήσαμε να τοποθετηθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο υπέρ της προσπάθειας για συγκρότηση παμπειραϊκού μετώπου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά για άλλη μία φορά αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και του ρόλου του, αποδεικνύοντας ότι, πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις, η στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων του αν δεν είναι αρνητική, είναι  οπωσδήποτε αδιάφορη για το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί γι’ αυτούς μία πολύ καλή ευκαιρία στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς προτάσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τον ΟΛΠ, αυτός είναι ο λόγος που θεωρούν ότι είναι ανώφελη οποιαδήποτε παρέμβαση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων, υποδομών και κτηρίων των οποίων η χρήση ανήκει στην πόλη και μνημείων που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης.
Μάλιστα η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να «συμψηφίσει» τα δικαιώματά της, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες.
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, η μοναδική παράταξη της πόλης μας που συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις κινητοποιήσεις, που τον Ιούνιο έστησε περίπτερο για την ενημέρωση των πολιτών και για τη συλλογή  υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης, που ήδη έχει ζητήσει νέα άδεια για στήσιμο περιπτέρου και που προχωράει στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με αυτούς που πραγματικά εναντιώνονται στην πώληση του ΟΛΠ, συνεχίζει τον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ και την ακύρωση αυτής της ολέθριας επιλογής.
Ένας αγώνας, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα, δεν έχει τελειώσει και μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε εισπρακτικά οφέλη για το Δήμο μας, αλλά και στη διατήρηση δικαιωμάτων μας. Πρόκειται επομένως για αγώνα με ουσιαστικό περιεχόμενο, από τον οποίο εμείς δε θα λείψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου