Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση- συζήτηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού



Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή γυναικών, η εκδήλωση, που διοργάνωσαν, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο Περάματος, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο Δήμος Περάματος και η Μονάδα Μαστού του Αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την υψηλή συμμετοχή των γυναικών της περιοχής, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις των ειδικών ιατρών, παρέμειναν μέχρι το τέλος και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε υποβάλλοντας πλήθος ερωτήσεων.


Εισηγητές ήταν οι:
·          Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος, Χειρουργός, Συν/της Διευθυντής Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Κακοήθεις παθήσεις μαστού».
·          Ελευθερία Ιγνατιάδου, Χειρουργός- Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Καλοήθεις παθήσεις μαστού»
·          Ματθαίος Σουχλάκης, Ιατρός Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Πλαστική αποκατάσταση μετά μαστεκτομή».

Κοινός τόπος όλων των εισηγήσεων υπήρξε η σημασία της πρόληψης, με την αυτοεξέταση αλλά και την τακτική, περιοδική εξέταση. Για μία ακόμη φορά τονίστηκε ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπισή του μπορούν να τον νικήσουν.

Μετά το τέλος της συζήτησης, η γνωστή ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη, έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στη βραδιά με τις όμορφες ερμηνείες της.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο Διευθυντής Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος.

Η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δρ Κ. Καλογεράκος, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου