Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΑΝΤΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΑΛΑΜΙΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΑΝΤΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΑΛΑΜΙΣ» ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ
  Στις 22 Οκτωβρίου ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Πρόεδρου κ. Χρήστου Μαριδάκη του συλλόγου προστασίας αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ και του Διεθνούς  Ιδρύματος  «Σαλαμίς» κ. Πέτρος Μηλιαράκης  κατέθεσε  αγωγή  στο Ανώτατο συμβούλιο της Επικρατείας και θα υπάρξει και  δεύτερη στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, για την παράνομη κυριότητα του ΟΛΠ ή μελλοντικού ιδιοκτήτη (βλέπε Cosco ) για τον κηρυγμένο μοναδικό ιστορικό / αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας και εννοούμε φυσικά ολόκληρο το προστατευόμενο τρίγωνο της Μελίνας και όχι ένα κομμάτι (Κυνοσούρα)που προφορικά έχει δεσμευτεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο του νησιού να εξαιρεθεί από τη πώληση του ΟΛΠ.
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που ο Δήμος του νησιού οφειλή να επανεξετάσει τη στάση του και να στηρίξει την αγωγή αυτή στο ΣΤΕ παίρνοντας απόφαση άμεσα αλλαγής της παρούσας κατάστασης (Γ.Π.Σ.)που θέλει τους ιστορικούς χώρους βιομηχανική ζώνη αντί Τουριστικής  ενισχύοντας έτσι την απόφαση στο Σ.Τ.Ε.
 Η εφημερίδα ανατροπές της Σαλαμίνας είχε ήδη δημοσίευση την αγωγή από τις 29 Μαρτίου 2015  http://anatropespress.blogspot.de/2015/03/blog-post_29.html
Μεγάλη και πολύ σημαντική είναι επίσης η  στήριξη και η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Τάκη Χατζηπέρου ,αρχαιολόγων , διεθνών προσωπικοτήτων, δημοσιογράφων, νομικών, πολιτών καθως και της Δημοτικής  Συμβούλου κυρίας Δέσποινας Καρούσης επικεφαλής της κίνηση δράσης πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
 Ο Αντιπρόεδρος του ΑΙΑΝΤΙΣ και του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς» κ. Κυριάκος Μαριδάκης δίνει παραλληλα τις δίκες του μάχες στην Ευρώπη ενημερώνοντας πριν λιγες ημέρες στο Βερολίνο τη Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ τον Πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Δρ. Λάμμερτ  και στις Βρυξέλες την Ευρωπαία Επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης κ. Κορίνα Κρετού αλλά και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ
Τέλος να αναφέρουμε την εξαιρετική προσφορά στη διάσωση και παγκόσμια ανάδειξη των Ιστορικών χώρων της Ναυμαχίας από το  σύλλογο προστασίας αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ που πραγματικά εάν υπάρχει σήμερα  αρχαία Σαλαμίνα, αρχαίο λιμάνι και Τύμβος το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που αφιερώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια  χωρίς καμία μα καμιά υποστήριξη. Αντιθέτως με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή  " πολέμησαν "όχι μονο τα ιδιωτικά συμφέροντα αλλα και την εγκληματική αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την απάθεια του Υπ Πολιτισμού. Κατόρθωσαν ( αρχεία από άρθρο του κ. Σωτήρη Ζαφειρόπουλου http://www.elora.gr/portal/ellada/1288-ell0060 )
  • 1974 -1982 Ο ΑΙΑΝΤΙΣ έσωσε το Τύμβο όπου σε συνεργασία με το ΠΝ και τον αρχηγό του στόλου , ο Χρήστος Μαριδακης και ο Αρχηγός του Π.Ν. με σκάφος του πολεμικού ναυτικού καθάρισαν και προστάτεψαν το μνημείο από λαμαρίνες, γερανούς και βαριά υλικά των ναυπηγιών που το προετοίμαζαν σε χωματερή και σκουπιδότοπο τους ,,,,ενω τελευταία στιγμή έσωσαν τους 3 τάφους .
  • Ο Χρ. Μαριδάκης ίδρυσε και Θεσμοθέτησε από το 1975 την επετειακή εκδήλωση στο Πανελλήνιο τα  "Σαλαμίνια" για τη μνήμη των Σαλαμινομάχων και την επέτειο της Ναυμαχίας  όταν οι τοπικές δημοτικές αρχές την εποχή εκείνη τον πολεμούσαν για να καταργήσουν την εκδήλωση !!
  • Διεθνοποίησαν  το θέμα στη Ουνέσκο στη Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ευρωπαϊκή επιτροπή πολιτισμού ,
  • Πρόβαλαν όσο κανείς άλλος  το θέμα σε ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ,
  • Σταμάτησαν  το ναυπηγείο του Διαμαντή με απόφαση του Συμβούλιου επικρατείας  
  • Σταμάτησαν τη  προσφυγή στη δικαιοσύνη την απόφαση του Πρόεδρου Αμπελακιων για να μπαζωθεί ο Αρχαίος Λιμένας επειδή «δεν είναι σημαντικής αρχαιολογικής αξίας» όπως διατύπωσε σε επιστολή του στο Υπ Πολιτισμού ..
  • Σταμάτησαν με προσφυγή στα Δικαστήρια και κέρδισαν , όταν ιδιοκτήτης ναυπηγείου φτιάχνοντάς παράνομο κτίσμα στον αρχαίο λιμένα με ψεύτικα χαρτιά και συμβόλαια πήγε να δημιουργήσει  ναυπηγείο-διαλυτήριο  στο αρχαίο λιμάνι..
  • Σταμάτησαν τις παράνομες οικοδομήσεις στο ΚΑΜΑΤΕΡΟ και έτσι σώθηκε η αρχαία πόλη.
  • •Ο Χρήστος Μαριδακης έφερε στην Αρχαία Σαλαμίνα τον Αμερικανό αρχαιολόγο Μίλλερ και την αμερικανική αρχαιολογική υπηρεσία και ανακάλυψε το οχυρωματικό τείχος... μοναδικό στο κόσμο χτισμένο με τούβλο...παρακαλώ !
  • Με δίκες στους ενέργειες σε συνεργασία με τους AHEPANS την Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ κατάφεραν  ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης να ανακηρύξει  κάθε χρόνο η 29 Σεπτεμβρίου( ήμερα της Ναυμαχίας)  να εορτάζετε ως ήμερα της Ελευθερίας.
  • Ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο και πέτυχαν την έγκριση για τον καθαρισμό από 70 ναυαγισμένων  πλοίων  στον αρχαίο λιμένα και την επιχορηγήσει για δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου.
  • Επι θητείας Ντόρας Μπακογιάννης στο Υπ. Πολιτισμού σε συνεργασία με τον ΑΙΑΝΤΙΣ απαλλοτριώθηκαν 60.000 στρέμματα στο Τύμβο και εγκρίθηκε μελέτη για την ανάδειξη και αναστύλωση του.
  • Ο ΑΙΑΝΤΙΣ σε συνεργασία με την Διευθύντρια της αρχ. υπηρεσίας κ Δεκουλάκου πρότειναν και πέτυχαν την αλλαγή της ζώνης σε Α΄ στην Κυνόσουρα ίδιας σημασίας όπως της Ακρόπολης!
  • Τέλος ξεκίνησαν εισαγγελική έρευνα μετά από την πρόσφατη καταγγελία για ΟΛΠ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ - ΥΠ ΑΠΟΦΑΣΗ σε όλα τα υπουργεία και στη ευρωπαϊκή ένωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου