Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη για τις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ



Με αφορμή τις προγραμματισμένες για αύριο (22/10/15) κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά και των Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας & Περάματος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Πειραιά πρέπει να συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις εργαζομένων και αυτοδιοικητικών φορέων διότι η πώληση του ΟΛΠ μας αφορά όλους.
Εδώ δεν πρόκειται για παραχώρηση μιας δραστηριότητας όπως έγινε με μια προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Cosco. Παραχωρείται σε ιδιώτες όλο το λιμάνι, από το Παλατάκι μέχρι το πορθμείο του Περάματος και ακόμα πιο πέρα, στη Σαλαμίνα. Το επιβατικό λιμάνι, όλες οι προβλήτες και οι κόλποι της περιοχής, το εμπορικό λιμάνι με το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας, θα γίνουν ένα απέραντο ιδιωτικό μονοπώλιο και οι εργασιακές σχέσεις θα κινεζοποιηθούν.
Γι’ αυτό, η Περιφέρεια Αττικής έχει πάρει απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συμπορεύεται με όλους τους φορείς της περιοχής. Παράλληλα δίνουμε μαζί με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση τη μάχη για να εξαιρεθούν από την παραχώρηση κρίσιμες εκτάσεις, όπως το παράκτιο μέτωπο των Λιπασμάτων, η Πολιτιστική Ακτή, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι. Μια μάχη εξίσου δύσκολη καθώς όπως φαίνεται ποικιλώνυμα συμφέροντα έχουν βάλει στο «μάτι» ειδικά την έκταση των Λιπασμάτων και αντιδρούν, με μανία, στην εξαίρεσή της.
Όμως, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το μοντέλο, που διαμορφώνεται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αποτυπώνει ένα δραματικό μέλλον για όλους μας και αυτό δεν το δεχόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου