Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσκεψη σχετικά με εκκρεμότητες έργων νήσου Πόρου



Καίρια θέματα που αφορούν έργα στον Δήμο Πόρου συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Κουτουζή, υπηρεσιακών παραγόντων αμφοτέρων της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου και μελετητών.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού αποφασίσθηκε η προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού μέχρι το τέλος του 2015 για την αντικατάσταση του συνόλου των προβληματικών τμημάτων του δικτύου της Σφαιρίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.291.000,00 Ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί από και υπό την επίβλεψη του Δήμου Πόρου και την εποπτεία της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδοτεί το έργο, προκειμένου να υπάρχει αμεσότητα και διαρκής παρακολούθηση, με στόχο να έχει περατωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Όσον αφορά τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού, θα ανατεθούν οι αναγκαίες μελέτες για την ανακατασκευή / επισκευή της καθώς και των υπόλοιπων τμημάτων του κυρίως δικτύου σε μελετητές, με προβλεπόμενο ύψος πίστωσης της τάξεως των 200.000,00Ευρώ, που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με στόχο τα αναγκαία έργα να ξεκινήσουν το συντομότερο και εντός του 2016.
Για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία του Δεκεμβρίου 2014, για τα οποία υπάρχει διαθέσιμη πίστωση 1.050.000,00 Ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Π.Ε. Νήσων από ίδιους πόρους και Π.Δ.Ε., είναι σε εξέλιξη το σύνολο των απαιτουμένων μελετών προκειμένου η ανάθεση των έργων από τον Δήμο Πόρου να γίνει άμεσα και ιδιαίτερα αυτών που χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε. Αναφορικά με την πτώση του δρόμου στην Πλάκα, αναμένουμε τις εγκρίσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Επίσης, όσον αφορά στην αποκατάσταση του κρηπιδώματος λιμένα Πόρου, έχει αποσταλεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο ΠΕ.ΧΩ. και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών το συντομότερο δυνατόν.
Για το γήπεδο του ποδοσφαίρου, έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πόρου και του κυρίου Α/ΓΕΝ για την χρησιμοποίηση του γηπέδου και προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του ταρτάν του στίβου, αναμένεται από τον Δήμο Πόρου η αποστολή του τοπογραφικού διαγράμματος του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου