Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ματαιώνεται η συναυλία της Δέσποινας Βανδή για το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο Σαλαμίνας.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σαλαμίνα 06/08/15
Μετά από την χαμηλή ζήτηση εισιτηρίων, που διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της 20ήμερης προπώλησης, για τη μεγάλη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και του Γιώργου Παπαδόπουλου, που οργανώθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας και την ανθρωπιστική οργάνωση «Στάση Ζωής» για την 11η Αυγούστου στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, αποφασίστηκε σήμερα η ΜΑΤΑΙΩΣΗ της συναυλίας για την αποφυγή περαιτέρω θετικών ή αποθετικών ζημιών που ενδεχομένως θα προέκυπταν από την πραγματοποίησή της.
Και αυτή τη φορά, οι κάθε λογής αρμόδιοι, για τους δικούς τους λόγους, φρόντισαν να υπονομεύσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας, επιτρέποντας να πραγματοποιηθεί, ξαφνικά, άλλη μεγάλη συναυλία γνωστού και καταξιωμένου καλλιτέχνη, μια μέρα πριν, από την από διμήνου και πλέον προγραμματισμένη, συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Αυτούς τους, κάθε λογής, αρμόδιους που επικαλέστηκαν ως δικαιολογία τα λιγοστά χρήματα που θα εισέπραττε ο Δήμος Σαλαμίνας από την παραχώρηση του Ευριπίδειου Θεάτρου αλλά και την άγνοια του προγράμματος εκδηλώσεων του Θεάτρου, επιτρέποντας να πραγματοποιηθεί η άλλη συναυλία μια μέρα πρίν από την συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου, τους παραδίδουμε στην χλεύη των Σαλαμινίων, γιατί μόνο αυτή τους αρμόζει.
Τους παραδίδουμε όμως και στην κρίση των 4.000 και πλέον, εξυπηρετούμενων από το Κοινωνικό Ιατρείο σε μηνιαία βάση, ανέργων, απόρων, και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015, εξασφαλίστηκαν 200 φιάλες αίματος, διανεμήθηκαν σχεδόν τρείς τόνοι φάρμακα και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν περισσότερα από 70 σοβαρές επεμβάσεις σε νοσοκομεία.
Βεβαίως ο Δήμος Σαλαμίνας καλύπτει το ενοίκιο και τα άλλα έξοδα του χώρου (ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο) όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Ιατρείο. Καλύπτει ακόμη, ο Δήμος Σαλαμίνας, όποτε αυτό είναι δυνατό, και τα μεταφορικά έξοδα των φαρμάκων που φτάνουν στην Σαλαμίνα από τα Κοινωνικά Ιατρεία όλης της Ελλάδας.
Αλλά ο Δήμος Σαλαμίνας δεν καλύπτει -και δεν μπορεί να καλύπτει- τα αναλώσιμα του Κοινωνικού Οδοντιατρείου, σχεδόν 1.000 ευρώ ανά μήνα, ούτε τα έξοδα μετάβασης των άπορων ασθενών στα νοσοκομεία και διάφορα άλλα έξοδα.
Αυτές και άλλες πολλές, αδίρητες, ανάγκες, που ως σήμερα καλύπτονται εκ των ενόντων, από τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου, θα κάλυπταν τα έσοδα της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί για την 11η Αυγούστου.
Αυτή την προσπάθεια υπονόμευσαν οι αρμόδιοι που επέτρεψαν ξαφνικά την πραγματοποίηση της άλλης συναυλίας, μια μέρα πριν, από την συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας.

Εμείς τους … ευχαριστούμε!
Εσείς … δοξάστε τους!

*Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Λένη που επέτρεψε, χωρίς δεύτερη σκέψη, την χρήση των χώρων του Λιμενικού Ταμείου για την ανάρτηση των προωθητικών πανώ της συναυλίας.
*Ευχαριστούμε θερμά όσους προμηθεύτηκαν ήδη εισιτήρια της συναυλίας, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια μας, και τους παρακαλούμε να προσέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου και Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρες 10:00 έως 14:00 στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας (Γ. Λουκά 38, πάροδος Λ. Φανερωμένης) για να τα εξαργυρώσουν. (τηλέφωνα συννενόησης: 210 46 53 435 και 6984 46 46 15)

Για το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας
και την ανθρωπιστική οργάνωση «Στάση Ζωής»
Έφη Ζήση
Γιάννης Γαβρίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου