Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Έλληνες είναι η ώρα μας!



Τις τελευταίες βδομάδες η χώρα ζει και γράφει ιστορία. Πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν τα περιμέναμε, ξαφνικά γίνονται πραγματικότητα. Ο κόσμος δυστυχώς πλέον δεν ξέρει που να στραφεί, τι να εμπιστευτεί, ποιον να ακούσει και εν τέλη τι να κάνει ώστε να διασφαλίσει το καλό για τον εαυτό του και την οικογένεια του φυσικά. Συνεχώς είχαμε Eurogroup με διαπραγματεύσεις μηνών να συνοψίζονται και να βγαίνει το ζουμί ρε παιδί μου. Εκεί λοιπόν που έρχεται η πρόταση Γιούνκερ να μας προβληματίσει για το αν πρέπει να δεχτούμε κάποια σκληρά μέτρα ο Αλέξης μας, μας ανακοινώνει πως θα πάει σε δημοψήφισμα. Επιτέλους ένας άνθρωπος που δίνει στον λαό το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του. Γίνεται λοιπόν το δημοψήφισμα, επικρατεί το ΟΧΙ στη πρόταση Γιούνκερ και συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Εκεί που περιμένουμε κάτι καλύτερο λοιπόν στήνουν τον Αλέξη στον τοίχο όλη η ευρωπαϊκή μας «Οικογένεια» τάχα μου και τον εξαναγκάζουν να υπογράψει μέτρα στυλ μνημονίου.
Σιγά μην αφήναμε αριστερή κυβέρνηση να αγιάσει, σιγά μην αφήναμε την εξουσία στον λαό. Μα καλά βρε Έλληνες μήπως ήπιατε πολύ κρασάκι και μεθύσατε κάνοντας όνειρα για αλλαγή του καθεστώτος της ολιγαρχίας στην Ευρώπη αλλά και στον πλανήτη όλο; Μήπως ξεχάσατε πως η δυνατοί ζουν για να κυβερνάνε τους αδύναμους; Ωπ ωπ ωπ βρε μας λένε αδύναμους μπροστά στα ίδια μας τα μάτια και εμείς κάνουμε την επανάσταση μας μέσω του facebook και του twitter?
Ακούστε φίλοι μου Έλληνες…. Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Όσο ήμαστε στους καναπέδες και στις καφετέριες δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό και αυτό ισχύει για όλους τους λαούς. Συνεχώς εξυμνούμε την εθνική υπερηφάνεια μας και άλλα τέτοια αστεία χωρίς όμως να συνοδεύουμε με πράξη τα λόγια μας. Λέμε για τα λόγια των πολιτικών αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Όταν ο Αλέξης φίλοι και φίλες μου τόνιζε και ξανά τόνιζε πως ο λαός θα δώσει την μάχη μαζί με την κυβέρνηση το εννοούσε. Θα μου πεις πήγε και ψήφισε μνημόνιο άρα είναι προδότης και κωλοτούμπας. Αν ξαφνικά βγαίναμε εκτός ευρώ και ότι καταθέσεις είχαν οι Έλληνες στις τράπεζες είχαν το νούμερο 0μηδέν τότε δεν θα θέλαμε να κρεμάσουμε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του; Θα θέλαμε πιστέψτε με. Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις υποθέσεις του καθενός και να ζήσουμε την πραγματικότητα, η ιστορία θα δείξει αν ο Τσίπρας ήταν προδότης, αν είχε επιλογές με έναν τριπλό πόλεμο από Ευρώπη, εσωτερικό της χώρας και φυσικά τα αγαπητά μας Μέσα.Μαζίκής.Προπαγάνδας. Εμείς απ ‘την πλευρά μας σαν Έλληνες αυτό που μένει να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι και αλλάξουμε. Να αποκτήσουμε κότσια και να απαιτήσουμε σαν λαός πίσω την αξιοπρέπεια μας διότι την έχουμε χάσει εδώ και καιρό και ακόμη δεν ντρεπόμαστε να πιάνουμε στο στόμα μας τον Σωκράτη που αν ζούσε σήμερα θα είχε αλλάξει χώρα βλέποντας την κατάντια μας.
Μάριος Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου