Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Οδική ασφάλεια και παιδιά – Ημερίδα Περιφέρειας Αττικής και ΣΕΣΕΟΑ με θέμα: «Παιδικά καθίσματα: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Πρακτικές Εφαρμογές»Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: Παιδικά καθίσματα: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Πρακτικές Εφαρμογές διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας τις δράσεις της με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.
Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις ημερίδες που διοργανώνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής.
Συγκεκριμένα Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, 10:00 – 16:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Μεταφορών (Μεσογείων 156).
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εισηγήσεις και παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα εξετάζονται πρακτικές ιδέες και εφαρμογές όσον αφορά στην αποτελεσματική διδασκαλία και χρήση του Παιδικού καθίσματος.

Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση του επιπέδου χρήσης των μέσων συγκράτησης των οχημάτων στη χώρα μας, αλλά και των προσπαθειών και καινοτομιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την βελτίωση της ασφάλειας οδηγών, επιβατών και κυρίως παιδιών στο ελληνικό οδικό δίκτυο, καθώς διαπιστώνεται κενό ενημέρωσης και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.
Σημειώνεται ότι σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια των παιδιών, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους. Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου