Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των ΠΕ Πειραιά& Νήσων στην 29η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Πρόσκληση σε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα του στίβου μέσα από το πρόγραμμα Kid’s Athletics



Συνεχίζονται, αυτή την εβδομάδα, οι δραστηριότητες των ΠΕ Πειραιά& Νήσων στην 29η Έκθεση Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι, για την προώθηση της Άθλησης και της Υγιεινής Διατροφής, καθώς το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι αφιερωμένο στον Αθλητισμό.
Την Τρίτη 23/6 και την Τετάρτη 24/6, στον χώρο μπροστά στην είσοδο της Έκθεσης πραγματοποιείται, από τις 7 έως τις 9 μ.μ.,  σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ το πρόγραμμα Kids Athletics, που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με αναγκαία, όμως, τη συναίνεση των γονέων ενώ τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε αθλητικά ρούχα.
Την ίδια ημέρα στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αγαπώ τον αθλητισμό, αποφεύγω την βία» με ομιλιτές τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου και Ηρακλής Κέλλη.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 22/6 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση βασικών αρχών βόλεϊ, από αθλητές του σωματείου «Άρτεμις Κορυδαλλού», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 18/6 αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή 19/6 πολλά παιδιά διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων αθλητών, εργαζόμενων στην Περιφέρεια Αττικής, στο μικρό γήπεδο, που είχε διαμορφωθεί στην είσοδο της Έκθεσης.
Την ίδια μέρα, στις 20.30, στον χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης έγινε ενδιαφέρουσα, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η σημασία της υγιεινής διατροφής», με ομιλητές την σύμβουλο διατροφής Αντωνία Ζηλιαναίου και τον εργοφυσιολόγο- αθλητικό διατροφολόγο Θανάση Δουληγέρη.
Το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε η ενημέρωση για την Υγιεινή Διατροφή, με αφορμή την Λιπομέτρηση, που έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, σε όσους επιθυμούσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου