Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ ΣΕ ΠΟΡΟ, ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ



Μέθανα, Πόρο και Τροιζηνία επισκέφθηκε το “τριήμερο της Πρωτομαγιάς” ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Πιο συγκεκριμένα:
-Την Πέμπτη 30 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλό του κ. Σταύρο Πλατή και μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων, μετέβη στην οδό Επιδαύρου – Καλλονής, ενόψει των έργων προστασίας που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να επισημανθούν τα πιο επικίνδυνα σημεία κατάπτωσης βράχων.
-Επιθεώρησε το εκτελούμενο έργο του δρόμου Δρυόπης – Γαλατά, το οποίο εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό μετά την μακροχρόνια διακοπή του λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

-Συγκάλεσε συγκέντρωση - διαβούλευση στην Καλλονή με τους παρόδιους ιδιοκτήτες όπου τους ενημέρωσε για το έργο και άκουσε τις ενστάσεις τους.  Διαβεβαίωσε ότι το έργο δεν θα σταματήσει και ότι κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την λιγότερη δυνατή όχληση των παρόδιων ιδιοκτητών.
-Στον Πόρο  παρευρέθηκε στα εγκαίνια του east med yacht show όπου και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει μεγάλη βαρύτητα στον θαλάσσιο τουρισμό και ιδιαίτερα στο yachting. Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία των κατάλληλων σύγχρονων υποδομών καθώς τα νησιά μας πρέπει να γίνουν κέντρα επιβίβασης και αποβίβασης επισκεπτών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τρόπο διακοπών (home porting).
-Το Σάββατο 2 Μαίου ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα Μέθανα όπου και απένειμε τα μετάλλια  στους αθλητές που διακρίθηκαν στους αγώνες κανόε – καγιάκ. Επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής ιδιαίτερα για τους αθλητές με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ).
-Συμμετείχε σε λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε από κοινού με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη. Ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε για τα σε εξέλιξη έργα  και άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων. Δήλωσε ότι είναι στη διάθεση  όλων των πολιτών που θέλουν να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια και τόνισε ότι στόχος της παρούσας Περιφερειακής Αρχής είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη, να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να συμβάλει στην ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων, να βελτιώσει τις υποδομές και βέβαια να παρουσιαστεί σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο η πλούσια  πολιτιστική  μας κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου