Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Γιάννη Μπούτση τ. προέδρου δημοτικής κοινότητας Αιαντείου.



Σαλαμίνα 10 Μαΐου 2015

Με έκπληξη διάβασα προ ημερών, την ανακοίνωση της Δημάρχου για το ζήτημα της ποινικής δίκης του κ. Τσαβαρή, αναφορικά με την εκχώρηση παραλιών για το 2011.
Αντιπαρερχόμενος τα της ψυχολογικής καταστάσεως του τέως Δημάρχου, αυτό άλλωστε αφορά μόνο τον ίδιο και όποιον έκανε την … διάγνωση, θέλω να ρωτήσω την Δήμαρχο για ποιο λόγο παρουσιάζεται να αρνείται το ρόλο της καταγγελλούσης στην υπόθεση αυτή. Θα θυμίσω μόνο, ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα στον Εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2012, είχε αφετηριακό σημείο μια δική της συνέντευξη στην εφημερίδα Ανατροπές ένα μήνα νωρίτερα, που έλεγε επί λέξει: “Η απευθείας παραχώρηση … δεν συνιστά μόνο ποινικό αδίκημα αλλά επιφέρει και οικονομική ζημία στο Δήμο”.
Αυτό δεν είναι καταγγελία; Τι είναι; Απλή δήλωση; Ας μην παίζουμε λοιπόν με τις λέξεις.

Επιπλέον με περισσή απορία διάβασα τον αναιδή υπαινιγμό που αφήνει η ανακοίνωση, έστω και με ερωτηματικά, για τον αν είμαι σήμερα στενός συνεργάτης του τέως Δημάρχου.
Είναι προφανές ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης προσπαθεί να απαξιώσει τα γεγονότα και τους αγώνες που δώσαμε τα τρία προηγούμενα χρόνια, εγώ αλλά και οι άλλοι Σύμβουλοι του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου, για τα προβλήματα της Σαλαμίνας, συχνά μαζί με την Δήμαρχο.
Ποιος κεφαλαιοποίησε το πολιτικό όφελος αυτών των αγώνων; Ποιος κάθεται σήμερα στην καρέκλα του Δημάρχου; Αναρωτιέμαι, τι ταιριάζει άραγε καλύτερα στον συντάκτη του κειμένου: Το … “ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος” ή το … “στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωρισμένοι” (την πολιτική “μάσα” -τα πολιτικά οφέλη- εννοώ για να μην παρεξηγηθώ!)
Αναγκάζομαι να πω για πολλοστή φορά ότι όλες οι ενέργειες που έκανα είτε σαν Πρόεδρος της κοινότητας Αιαντείου είτε σαν  ανεξάρτητος Σύμβουλος αργότερα, είχαν στόχο την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των συμφερόντων του νησιού αλλά ποτέ την προσωπική τιμωρία του όποιου υπεύθυνου. Γι΄αυτό άλλωστε είναι αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το ανώτατο πολιτικό όργανο του νησιού.
Συστήνω λοιπόν στον συντάκτη της ανακοίνωσης να σέβεται, τουλάχιστον, την προσωπική ιστορία του καθενός πριν βάλει το όνομα της Δημάρχου κάτω από εμπαθείς ανακοινώσεις αυτού του είδους, που όχι μόνο δεν ενημερώνουν αλλά περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.
Είμαι βέβαιος ότι η ανακοίνωση αυτή διέλαθε της προσοχής της Δημάρχου καθώς η ίδια έχει πραγματικά επιδείξει ως τώρα, έναν άλλου είδους πολιτικό πολιτισμό.


Γιάννης Μπούτσης
πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου