Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Γιάννης Τσαβαρής: "Ο Κανονισμός Καθαριότητας τους ... μάρανε!!!"

Όταν σε ένα Δημόσιο Φορέα ή Οργανισμό απουσιάζει η γνώση της διαχείρισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και κυρίως της καθημερινότητας, τότε μοιραία με μεγαλοστομίες και μεγαλοϊδεατισμούς αυτοδιασύρεται και διακωμοδείται.
Ένα τέτοιο πλαίσιο έχει εφαρμογή στο «όραμα»...,  της παρούσας Δημοτικής Αρχής. «Όραμα» της είναι  η εφαρμογή Κανονισμού Καθαριότητας, αδιαφορώντας για τις επιχειρησιακές αδυναμίες του Δήμου (λόγω πολλών προβλημάτων) να ανταποκριθεί πρώτος αυτός στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από την εφαρμογή ενός Κανονισμού Καθαριότητας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η  Καθαριότητα  έχει δύο εταίρους: τον Δήμο και τον Δημότη, με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αμφοτέρων.
Φυσικά, προβλέπεται, μέσω του Κανονισμού, η επιβολή «ποινής» σε όποιον εκ των εταίρων δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ο  μεν πρώτος (Δήμος) υποχρεούται να είναι συνεπής στην γενική διαχείριση της συγκομιδής και αποκομιδής των απορριμμάτων, ο δε δεύτερος (Δημότης) να σέβεται τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού  και να συνεργάζεται άψογα με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα και παράλληλα με γνώση της τριτοκοσμικής κατάστασης στην καθαριότητα που επικρατεί και τις αποκρουστικές εικόνες που αντικρύζουμε σε όλο το νησί από πλευράς Δήμου και χωρίς ευθύνη των εργαζόμενων (λόγω απουσίας συντηρημένου μηχανολογικού εξοπλισμού και προσωπικού), ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ!!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;;; ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;; ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;;;
Γιατί, ενώ η παρούσα Δημοτική Αρχή με το χαράτσι (αύξηση) της τάξης του 50% που επέβαλε στα Δημοτικά Τέλη και εισπράτει ετησίως κάποια εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, έχει μετατρέψει την Σαλαμίνα σε  σκουπιδότοπο;
Η ευθύνη που αναλογεί στη Δημοτική Αρχή είναι τεράστια! Ο βαθμός απόδοσης του  τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι στενά συνδεδεμένος με τους όρους διαβίωσης των κατοίκων και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Το πρόβλημα δεν λύνεται με την κατά τόπους δημιουργία χωματερών. Καθημερινά ... μια νέα χωματερή «ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ»!!!!
Επιβάλλεται πλέον, η Δημοτική Αρχή να αφήσει κατά μέρος τις εύκολες και ανέξοδες, κατά την εσφαλμένη της αντίληψη, λύσεις. Να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα έγκαιρα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προτού η τριτοκοσμική εικόνα που αντικρίζουμε σε όλο το νησί, μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα» για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σαλαμίνα 22/05/2015

Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου