Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Π. Χατζηπέρος: Αυτονόητη η θέση μας για τη επέκταση του Ναυπηείου



Το κύριο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το μήνα που μας πέρασε ήταν εκείνο της επιχειρούμενης επέκτασης των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στην περιοχή του Καματερού (Κάτω Πούντα).  Αιτία η υποβολή εκ νέου από την εταιρία Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η γνωμοδότηση που ζήτησε η Περιφέρεια από το Δήμο Σαλαμίνας.
Τόσο οι τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες όσο και η Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στη συνεδρίασή του την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου τάχθηκαν αρνητικά στο ενδεχόμενο μιας τέτοια επέκτασης. Όπως είναι γνωστό, η δημόσια διαβούλευση για το θέμα λήγει την 1. Απριλίου.
Μέχρι τότε θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει με τη σειρά του πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη της τοπικής κοινωνίας, γι΄ αυτό εξάλλου έχει ζητήσει τη θέση του Δήμου. Μέχρι την ημέρα που επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια (3/3), η απόφαση του Δ.Σ. Σαλαμίνας (από 24/2) δεν είχε αποσταλεί και δεν θα συζητείτο  στο επόμενο Περιφ. Συμβούλιο. Επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο και του ζητήσαμε τις απόψεις του για το θέμα.
« Αυτονόητα», τόνισε ο κ. Χατζηπέρος, «η Αντιπεριφέρεια Νήσων τάσσεται κατά οποιασδήποτε επέκτασης στην περιοχή αυτή. Εμείς έχουμε εκφραστεί πολλές φορές υπέρ της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θεωρούμε ότι όλο το λιμάνι και η Κυνοσούρα θα πρέπει να αναδειχθούν και να αποδοθούν  στη διεθνή κοινότητα σαν παγκόσμια μνημεία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου