Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Νήσων



Ο τουρισμός, το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα, αποτελούν την «βαριά βιομηχανία» των νησιών του Αργοσαρωνικού. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αποτελούν βασικούς στόχους της Π.Ε. Νήσων. Βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός χωρίς υπηρεσίες Υγείας. Στην εν λόγω σύσκεψη, συμμετείχαν η κ. Δημοπούλου E. - Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος τουρισμού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελόπουλος Θ., ο Πρόεδρος των ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής κ. Στελλιάτος Α, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της INSULLEUR κ. Μπενέτος Γ. και εκπρόσωποι των νησιωτικών δήμων και της Τροιζηνίας.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν η στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς επίσης και οι προτάσεις όλων των νησιωτικών δήμων και της Τροιζηνίας προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώθηκε βεβαίως ότι δε πρέπει να αναπτύσσεται ο τουρισμός σε βάρος του άλλου πυλώνα της οικονομίας των νησιών, της αγροτικής παραγωγής, η οποία θα πρέπει εξίσου να προσεχθεί, έτσι ώστε να συμβάλλει στην κάλυψη των διατροφικών απαιτήσεων ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής, που είναι οι θερινοί μήνες.
Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη.
Ο κ. Χατζηπέρος κλείνοντας την τόσο σημαντική αυτή σύσκεψη, τόνισε ότι τα έργα των υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη είναι ιεραρχημένα και δρομολογημένα και υποσχέθηκε στην Επιτροπή «εντατική τουριστική γυμναστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου