Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Διενέργεια ελέγχων στις δεξαμενές πετρελαιοειδών στο Πέραμα



Επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις εταιρειών πετρελαιοειδών, στο Πέραμα, άρχισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Όπως είναι γνωστό, στο Πέραμα υπάρχουν συνολικά 114 δεξαμενές πετρελαιοειδών, απ’ όπου γίνεται διακίνηση καυσίμων για όλη την Αττική και πολλές από αυτές βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό και σε ορισμένες περιπτώσεις σε απόσταση μερικών μέτρων από κατοικίες.
Γι’ αυτό τον λόγο, δόθηκε προτεραιότητα στην διενέργεια ελέγχων από Μικτή Επιτροπή, που συγκροτείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους κ.α.. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετείχε τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου Περάματος, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη.

Στην διάρκεια των ελέγχων εξετάζονται τα μέσα πυρόσβεσης, ο μηχανολογικός εξοπλισμός των δεξαμενών, τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, η εκπαίδευση των εργαζόμενων κ.ο.κ.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών, οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με επιστολή του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση ελέγχων στις εγκαταστάσεις και των άλλων εταιρειών, που λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους, αδειοδοτούνται από το Υπουργείο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ζήτησε, ακόμα, ενημέρωση για τον προγραμματισμό των ελέγχων, που θα γίνουν από το Υπουργείο και υπογράμμισε την εποικοδομητική παρουσία της Δημοτικής Αρχής Περάματος  στις επιθεωρήσεις.

                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου