Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ξενάγηση των μαθητών του Αρσακείου Λυκείου στο Αντιτορπιλικό Βέλος



Στο Αντιτορπιλικό Βέλος ξενάγησε σήμερα (για 2η συνεχή χρονιά) τους μαθητές του Αρσακείου Λυκείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μετά από παράκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου, τον οποίο θεωρεί τον πιο κατάλληλο για μία πλήρη και κατατοπιστική ξενάγηση και εξιστόρηση των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν την εποχή εκείνη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υπήρξε Αξιωματικός του Κινήματος του Ναυτικού και της ανταρσίας του αντιτορπιλικού Βέλους το Μάϊο του 1973. Επιπλέον υπήρξε ο αποφασιστικός συντελεστής της διατήρησης του πλοίου ως μουσείου του αντιδικτατορικού αγώνα.
Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν συγκινητικό. Έκδηλος ήταν και ο σεβασμός από τα παιδιά, για όλους αυτούς που τίμησαν και τιμούν τη Δημοκρατία, που είχε καταργηθεί κατά την επταετία 1967-1974, στην χώρα που γεννήθηκε.
Οφείλουμε να τονίσουμε πως άξια συγχαρητηρίων είναι η Διεύθυνση του σχολείου που γίνεται κοινωνός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στα παιδιά, ιστορίας που δυστυχώς δεν διδάσκεται στα σχολεία. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης πρέπει να αποτελεί πρώτιστη μέριμνά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου