Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Tο νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη του αύριο»



Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο Έθνος της Κυριακής

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», στις  18 Ιανουαρίου 2015. Αποσπάσματα:
·         Σήμερα οι πάντες, ακόμη και στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης, έχουν συνειδητοποιήσει – έστω κι αν δεν το ομολογούν όλοι δημόσια – την ανάγκη να υπάρξει μια στροφή πολιτικής.
·         Η κουβέντα περί Grexit έχει περιθωριοποιηθεί, ουδείς στην Ευρώπη θεωρεί ότι θα σκιστεί το παραπέτασμα του Ναού στην περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια βδομάδα από σήμερα.

·         Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεν αποτελούν απλά το χθες. Είναι η αποτυχία ενός ολόκληρου εγχειρήματος. Εκείνου της εσωτερικής υποτίμησης: η φθηνή εργασία δεν έφερε την απασχόληση και την ανάπτυξη. Το ακριβώς αντίθετο. Εξαθλίωσε τον πληθυσμό, αποδιοργάνωσε την οικονομία, αποσάθρωσε τον κοινωνικό ιστό.
·         Ακριβώς στον αντίποδα μια πρόταση που δίνει νέο αέρα εντός κι εκτός Ελλάδας. Και τούτο γιατί θέτει τις βάσεις ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την Ευρώπη, πληρώντας τις τέσσερις θεμελιακές προϋποθέσεις μίας ηπείρου όπου αξίζει να ζουν οι πολίτες της, όπως τις περιέγραψε στο βιβλίο του «Από τον Μακιαβέλι στην Μερκιαβέλλι», ο πρόσφατα θανών Ούρλιχ Μπεκ.
·         Η πρόταση αυτή πληροί και προωθεί το απαραίτητο νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη. Για αυτό και η υπερψήφισή της την ερχόμενη Κυριακή δεν θα αποτελέσει χαρμόσυνο γεγονός μόνο για τη χώρα μας αλλά για την ίδια την ευρωπαϊκή ιδέα, εκείνη του νέου κοινωνικού συμβολαίου για μια Ευρώπη της εργασίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την Ευρώπη του αύριο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Twitter: @renadourou

Το Γραφείο Τύπου, 19/1/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου