Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ για την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου



Πόλο έλξης κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ αποτελούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου. Ενδεικτική παράθεση:

The Guardian, (Βρετανία) 13-1-15 Τίτλος: «Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα»
·         Ακόμη πιο αντισυμβατική ήταν η ενέργειά της να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα που είχε διακοπεί σε 38.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και να ακυρώσει τις συμβάσεις των «κατεστημένων συμφερόντων» σχετικά με την επεξεργασία των απορριμμάτων.

·         Επίσης, η κ. Δούρου ήρθε σε ρήξη με την κυβέρνηση όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων, το οποίο αποτελεί κεντρικό αίτημα της ΕΕ και του ΔΝΤ, δίνοντας μια πρώτη γεύση όσον αφορά στην υλοποίηση των υποσχέσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς. «Δεν είμαι εναντίον της αξιολόγησης ως θεσμού, αλλά όταν ο νόμος προβλέπει ότι το 15% των υπαλλήλων θα θεωρηθεί αυτόματα πλεονάζον προσωπικό, τότε η αξιολόγηση αποτελεί μια δικαιολογία για περικοπές θέσεων εργασίας, πράγμα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε».

New Europe, Ιανουάριος 2015 Τίτλος «Δημοκρατική επαναθεμελίωση για Ελλάδα και Ευρώπη»
·         «…πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η πολιτική στην Ελλάδα, με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης: ενός μοντέλου χωρίς πελατειακές σχέσεις, ούτε νεποτισμό, χωρίς εκτεταμένη διαφθορά, με έμφαση στην καταπολέμηση των αυξανόμενων ανισοτήτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών, στην ευημερία που θα επέλθει με την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, στην αλληλεγγύη, στα δημόσια αγαθά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου