Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ… Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή μας εκπλήσσει καθημερινά όλο και προς το χειρότερο…
Μας έμελλε να δούμε μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της διοίκησης τους και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, την παρουσία αστυνομικών οργάνων, τα οποία κλήθηκαν (και καμία ευθύνη δεν φέρουν) από τη σημερινή Δήμαρχο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη!!!... Να επιβάλλουν την τάξη σε ποιους;;; και γιατί;;;
Στους πολίτες και δημότες της Σαλαμίνας!!! Σε αυτούς που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την οικονομική κρίση και την φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την κοινωνικά άδικη και ανάλγητη επιβολή χαρατσιού στα Δημοτικά Τέλη (+50%) και στο Δημοτικό  Τιμολόγιο Ύδρευσης (+57% στην σημαντικότερη κατηγορία από άποψη κατανάλωσης) από την κυρία Δήμαρχο, αδιακρίτως και χωρίς ίχνος ευαισθησίας.
Ο λόγος ήταν , επειδή τόσο η ίδια όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την εξέλιξη της συζήτησης ενός κοινωνικού  θέματος.
Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός ότι το Προεδρείο «ομού μετά της Δημάρχου» δεν έχουν την πολιτική οντότητα, εμπειρία και οξυδέρκεια να εκτονώνουν τέτοια ζητήματα που παρουσιάζονται και θα παρουσιάζονται  εντονότερα στο μέλλον.
Τι μπορεί λοιπόν να σημαίνει για το μέλλον η τελευταία αψυχολόγητη (ο πλέον επιεικής χαρακτηρισμός) και ασφαλώς  υποκρύπτουσα βία πράξη  τους;
Κάθε φορά που η Δήμαρχος θα διαισθάνεται ότι η Πρόεδρος δεν μπορεί να την προφυλάξει πολιτικά, θα προσφεύγει στα όργανα προκειμένου να επιβάλλουν την έννομη τάξη;
Επειδή το πρωτόγνωρο φαινόμενο της παρουσίας  των αστυνομικών οργάνων στην αίθουσα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (στον ναό της Δημοκρατίας σε επίπεδο νησιού) προξένησε αλγεινή εντύπωση σε όλους μας και μας θύμισε άλλες εποχές, που ενδεχομένως κάποιοι να τις νοσταλγούν ακόμη, αφού πιθανόν ήταν και παραμένουν φανατικοί θιασώτες τους, αποφασίσαμε ως δημοτική παράταξη να καταγγείλουμε με την αποχώρησή μας το γεγονός αυτό.
Ένα γεγονός που από μόνο του καταγράφηκε στην πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού μας.
Ζητούμε άμεσα από την  κυρία Δήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγνώμη από το λαό της Σαλαμίνας γι αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά της και φυσικά να δεσμευτεί ότι στο μέλλον δεν θα το επαναλάβει.
Την κυρία Πρόεδρο την καλούμε για άλλη μια φορά να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί το γρηγορότερο( όσο είναι ακόμη καιρός)ότι προεδρεύει των συζητήσεων των θεμάτων και οφείλει να είναι αμερόληπτη, αντικειμενική και κυρίως να εφαρμόζει προς κάθε κατεύθυνση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Δημοτικού Κώδικα.
Διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν τόσο η Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος να καταστούν οι «νεκροθάφτες» των δημοκρατικών διαδικασιών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

                                                             Σαλαμίνα 30-11-2014

                                                      Γιάννης Τσαβαρής
                                                      τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου