Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διαμαρτυρήθηκαν οι επαγγελματίες για το κλείσιμο της Φανερωμένης



Ξαφνικά κι ενώ οι επαγγελματίες όλου του νησιού περιμένουν το Δεκέμβριο για να δουν τα μαγαζιά τους να δουλεύουν και να βγάλουν κάποια από τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι εργάτες να τοποθετούν ταινία («Μην παρκάρετε – Έργα») απ΄ άκρη σ΄ άκρη και από τις δύο πλευρές της Λ. Φανερωμένης. Εύλογα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ξεσηκώθηκαν και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλ. Μπόσκου, σταματώντας τα μηχανήματα που είχαν πιάσει δουλειά  και στη συνέχεια στην αίθουσα Δ.Σ. του δημαρχείου, όπου έγινε συζήτηση με τη δήμαρχο και εκπροσώπους των εργοληπτών.

Ενημερωθήκαμε έτσι ότι το έργο είναι της ΕΥΔΑΠ – εκτελείται από εργολάβο – και αφορά τη μετακίνηση των σωλήνων ύδρευσης, προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν στη συνέχεια οι αγωγοί των ομβρίων. Στους επαγγελματίες, που ζήτησαν να αναβληθεί η έναρξη των εργασιών για μετά τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν τα καταστήματα, οι υπεύθυνοι εργολάβοι απάντησαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στις οποίες θα πρέπει να τελειώσουν, διότι διαφορετικά τα έργο, που είναι ενταγμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, απεντάσσεται και η χρηματοδότηση χάνεται. Στην εναλλακτική να δοθεί (όπως γίνεται για όλα τα έργα)  παράταση,  τέθηκε από τη δήμαρχο το δίλημμα «ή φτιάχνεται τώρα και αντικαθίσταται με την ευκαιρία ένα μέρος των αμιαντοσωλήνων ή απεντάσσεται, δε γίνεται στη συνέχεια των ομβρίων και … μην έρθετε να μου πείτε μετά πως πλημμυρίζετε στη Φανερωμένης!»  Στις διαμαρτυρίες δε των επαγγελματιών συνέχισε προκαλώντας: «Εδώ θα αναλάβετε όλοι την ευθύνη, θα υπογράψετε όλοι όσοι είστε εδώ!».

Τελικά ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι το έργο της ΕΥΔΑΠ θα περαιωθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ θα στρώνεται  κομμάτι – κομμάτι, κάθε φορά μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου. Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου που παραβρέθηκαν δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους να συντάξουν ένα έγγραφο που θα υπογράψει ο εργολάβος, όπου θα αναλαμβάνει ρητά να αποζημιώσει τους επαγγελματίες σε περίπτωση που παραταθούν οι εργασίες μέσα στο Δεκέμβριο. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας που εκτελεί την αποχέτευση των ομβρίων, μετά τα Χριστούγεννα η Λ. Φανερωμένης πρόκειται για κάποιο χρονικό διάστημα να σκαφτεί ολόκληρη προκειμένου να γίνει το έργο.
Αυτά την Τρίτη. Την Τετάρτη, που ξανάρχισαν οι εργασίες από το Μπόσκο, ολόκληρη η αγορά μέχρι τον Άγιο Μηνά γέμισε νερά. Όπως φαίνεται, τα μαρτύρια των επαγγελματιών δε σταματούν ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου