Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Εντολές εκ των "άνωθεν" εκτελεί η Δημοτική Αρχή της κ. Νάννου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

         Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2014  η "ανεξάρτητη"  Δημοτική Αρχή της Κας Νάννου, "πριν ο αλέκτωρ λαλήσει", απέδειξε και στον πιο καλοπροαίρετο δημότη του νησιού μας πως εννοεί το καλό των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων της Σαλαμίνας!!!
   Με προκλητικό τρόπο υποστήριξε την απόφασή της να αυξήσει υπέρογκα, από 1-1-2015, κατά 50% τα δημοτικά τέλη και το τιμολόγιο της δημοτικής ύδρευσης.
Ανάλογη είναι και η εικόνα σε όλες τις αυξήσεις στους συντελεστές των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, μικροπωλητών, περιπτέρων....
   Σαν πιστός υπηρέτης της Κυβέρνησης, της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτρεξε να ευθυγραμμιστεί με το "Νόμο" ότι για  κάθε υπηρεσία-παροχή ο δημότης πρέπει να "ξανά" πληρώνει υπέρογκα ποσά από την τσέπη του.
   Ο στραγγαλισμός των οικονομικών των Δήμων από την σημερινή συγκυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, βρίσκεται στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε περί οικονομικής αυτονομίας των Δήμων, που στα απλά ελληνικά σημαίνει "ξεχάστε τις επιχορηγήσεις όποιος Δήμος θέλει έργα βάζει νέους φόρους και τα εκτελεί". Αυτή την πολιτική-δόγμα υπηρετεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής (ψηφίστηκε και από την παράταξη του Κου Σοφρά).

   Στο ίδιο μήκος κύματος και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 προϋπολογίζει έργα με τα εξευτελιστικά ποσά: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 5€ !!! ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 7€!!! ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 8€!!!....
ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ  83.011€. Αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα βρίσκεται πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων του νησιού μας.
   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών και του τιμολογίου ύδρευσης καθώς επίσης και το τεχνικό πρόγραμμα .Στήριξε την πολιτική  που ακολουθούν οι δημοτικές αρχές που εκλέχτηκαν με την στήριξη του ΚΚΕ για μείωση των Δημοτικών τελών και απαλλαγή των ευπαθών ομάδων (ανέργων, άπορων, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ...). Πολιτική ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά , μίας ανάσας από την ασφυκτική κυβερνητική φοροληστεία.
   Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη και παράβολα για τους εργαζόμενους-ανέργους- συνταξιούχους  και τις οικογένειες τους .Δεν αποδεχόμαστε την διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης και Ε.Ε, που η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών  ονομάζει "βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων".
    Καλούμε όλους  όσοι  πλήττονται από αυτές τις πολιτικές να παλέψουμε διεκδικώντας:
1. Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας , ανταποδοτικών ή άλλων τελών δηλ. την κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής των εργαζομένων. Τα έσοδα να προέρχονται από την φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο .
2. Να δυναμώσουμε των αγώνα μας για έργα που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες στο νησί μας όπως παιδικοί σταθμοί χωρίς τροφεία για όλα τα παιδιά, σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές με δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων, κοινωνικές δομές αξιοπρεπείς και αποτελεσματικές για τους συμπολίτες μας που τις χρειάζονται. Αποχετευτικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

                                                                                          ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
                                                                                                    ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου