Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ - ΠΑΠΑΙΣΙΔΩΡΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κυρία Πρόεδρε
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 υπήρξε, για μια ακόμη φορά, προκλητική παραβίαση εκ μέρους σας του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με στόχο να φιμωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας  και την αποφυγή συζήτησης και έκφρασης άποψης των Δημοτικών Συμβούλων στο πιο μεγάλο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τις αυξήσεις των Δημοτικών Τελών 50%  και την αύξηση του νερού που και αυτό βρίσκεται περίπου στο 50% στη μέση κατανάλωση.
Κυρία Πρόρεδρε
Αυτά που συνέβησαν στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση δεν τιμούν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου υπεύθυνη είστε εσείς για την εύρυθμη λειτουργία του.
Παραβιάσατε κατʼ επανάληψη τον κανονισμό με αποκορύφωμα την προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Λένη, ο οποίος άνευ λόγου και χωρίς να προκληθεί από τον ομιλούντα εκείνη τη στιγμή Δημοτικό Σύμβουλο Μάνο Δερτούζο,  όχι μόνο τον διέκοψε με φωνασκίες  και ύβρεις,  αλλά δεν τον άφησε να συνεχίσει κάτω από την δική σας ανοχή. Άφωνη παρακολουθούσατε τον κ.Λένη να εκτρέπεται επί ώρα χωρίς να αντιδράσετε, αναγκάζοντας την μείζονα μειοψηφία να αποχωρήσει αφού ο ομιλητής δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με την στάση σας γινήκατε συνένοχη της αντιδημοκρατικής εκτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραβιάσατε τον κανονισμό όταν κατ΄ επανάληψη ο κ. Τσαβαρής σας ζήτησε τον λόγο επί της διαδικασίας και δεν εφαρμόσατε τον κανονισμό , όπου στην περίπτωση αυτή « η πρόεδρος διακόπτει υποχρεωτικά τον ομιλητή και δίνει τον λόγο σε αυτόν που επικαλέστηκετο διαδικαστικό ζήτημα». Αρθρο 15 παρ. 6  Παραβιάσατε τον κανονισμό  και μάλιστα με άκρως επικίνδυνο τρόπο για την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν σας ζήτησε ο κ. Τσαβαρής   «επί προσωπικού»  και του είπατε δεν σας τον δίνω.  Στην περίπτωση αυτή η Πρόεδρος  «μετά την αγόρευση που έδωσε αφορμή για την επίκληση του προσωπικού, δίνει τον λόγο σε αυτόν που το επικαλέστηκε για να διευκρινίσει σε τι συνίσταται το προσωπικό.» Αρθρο 15 παρ. 7  Με ποιο άραγε δικαίωμα δεν δώσατε τον λόγο;  Καταλαβαίνετε το μέγεθος του ατοπήματος που κάνατε; Ακόμη και εάν έχετε αντίθετη άποψη ότι πιθανόν να μην υπάρχει προσωπικό ζήτημα  από τον ζητούντα , οφείλετε βάσει του κανονισμού να του  δώσετε τον λόγο  να αιτιολογήσει το προσωπικό, όπως ο κανονισμός ορίζει. Η καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου πρωτίστως θέλει τήρηση του Κανονισμού λειτουργίας του και το πρόβλημα δεν είναι εάν ο ομιλητής παραβιάζει κατά τι τον χρόνο. Εάν αυτό συμβεί και είναι υποχρεωμένοι όλοι να το σεβαστούν, είναι σίγουρο ότι η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου θα καλυτερεύσει.
Κύρια Πρόεδρε,
Βρισκόμαστε  ακόμη στην αρχή μιας νέας Δημοτικής περιόδου
Σας καλώ, , να αντιληφθείτε την ευθύνη σας για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση τον Κανονισμό. Αν συνεχιστεί αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή, είναι βέβαιο πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα οδηγηθεί σε εκφυλισμό και απαξίωση, την ευθύνη την οποία θα έχετε εσείς.

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου