Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Καταπολεμώντας την κατάθλιψη



Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλουκίων «Ο Καραϊσκάκης» στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας  με θέμα «Συναισθηματικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους στην καθημερινή ζωή» και ομιλητή το σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας και δρ. της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών Λεωνίδα Μακρή.
Το αντικείμενο, με λίγα λόγια, αφορούσε το επικίνδυνο φαινόμενο που όλο και περισσότερο ακούμε και βιώνουμε καθημερινά ως «κατάθλιψη». Ο κ. Μακρής αναφέρθηκε στις διαταραχές της διάθεσης, στους παράγοντες που τις ευνοούν, στη συμπτωματολογία και στους τρόπους θεραπείας των διαταραχών αυτών, μεταξύ των οποίων και οι κρίσεις πανικού, καταλήγοντας ότι το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στο να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.
Μετά την εμπεριστατωμένη και σύντομη παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να θέσουν διάφορες ερωτήσεις στον ομιλητή, διαδικασία πάντως που απέδειξε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πόσο οικείοι έχουμε γίνει όλοι με τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η δήμαρχος Σαλαμίνας Ρ. Νάννου, η αντιδήμαρχος Ε. Μπινιάρη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γ. Λένης, η σύμβουλος της Δ.Κ. Σαλαμίνας Μ. Κέντρου, ο πρ. δήμαρχος Σπ. Σοφράς,  οι πρ. αντιδήμαρχοι Γ. Αντωνίου και Μ. Λαλούση, η πρ. πρόεδρος Δ.Σ. Α. Μεαγκώφ, ο πρ. αρχηγός του Λ.Σ. Χρ. Δελημιχάλης, οι εφημέριοι του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας, οι εκπαιδευτικοί κ. Λεμπέσης και Τ. Δρίβας, αντιπροσωπεία του Κ. Υγείας, και, παρά το βροχερό καιρό, πολλοί συμπολίτες μας από όλο το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου