Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κατάσχεση κρέατος, που κρίθηκε ακατάλληλο για βρώση και δέσμευση μεγάλης ποσότητας ζωοτροφών.



Στην κατάσχεση 78 κιλών βόειου νωπού κρέατος προέλευσης  Ναμίμπιας, που κρίθηκε μη ασφαλές – ακατάλληλο για βρώση προχώρησαν οι ελεγκτές  τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Ρέντη.
Συγκεκριμένα, στις 25-11-2014 κατά τον διενεργηθέντα κτηνιατρικό υγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος-εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους σε υπόγειο χώρο της επιχείρησης 78 κιλά βόειου νωπού κρέατος, λόγω μεταβολής των οργανοληπτικών χαρακτήρων και λόγω λήξης του ορίου συντήρησής του.
Τα κατασχεθέν προϊόν  αφού χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές – ακατάλληλο για βρώση και για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.
Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Στο μεταξύ, οι επόπτες κυκλοφορίας ζωοτροφών του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και δέσμευσαν φορτίο ζωοτροφής για αιγοπρόβατα προέλευσης Ουκρανίας, συνολικού βάρους 27.300 κιλών (27,3 τόνων).
Συγκεκριμένα, κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου του Πειραιά, οι επόπτες κυκλοφορίας ζωοτροφών εντόπισαν και δέσμευσαν 1.365 σάκους ζωοτροφής ποσότητας 27.300 κιλών προέλευσης Ουκρανίας, που προορίζεται για την διατροφή αιγοπροβάτων, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας. Μετά τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα προϊόντα, παραμένουν υπό επίσημη δέσμευση  και η περαιτέρω τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου