Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος Μητροπολίτης στη Σαλαμίνα



Πριν λίγες ώρες το νησί μας υποδέχτηκε με λαμπρότητα το νέο Μητροπολίτη του, η πρώτη επίσκεψη του οποίου συνέπεσε με την  παραμονή της εορτής του πολιούχου της πόλης της Σαλαμίνας Αγίου Μηνά.
Από νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστοί συνέρρευσαν στην Πλατεία Μπόσκο όπου αναμενόταν ο Σεβασμιότατος. Το Μητροπολίτη Κωνσταντίνο που έφτασε με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών της λέσχης ΛΕΜΣ, με μηχανές στολισμένες με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, υποδέχτηκαν η δήμαρχος Ρ. Νάννου, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης,  ο αρχηγός Στόλου Π. Λίτσας, σύσσωμο το ιερατείο του νησιού μας, η πρόεδρος του Δ.Σ. Λ. Καπετάνιου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. υφυπουργός και αρχηγός Π.Ν. Δ. Ελευσινιώτης,  οι πρ. δήμαρχοι Γ. Τσαβαρής και Σπ. Σοφράς,  αντιπροσωπείες του Λυκείου των Ελληνίδων και χορευτικών συλλόγων, καθώς και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Μεγάρων διάβασε την απόφαση για την τοποθέτηση του νέου ιεράρχη και στη συνέχεια η δήμαρχος Σαλαμίνας καλωσόρισε το κ. Κωνσταντίνο στο νησί μας και του χάρισε μια ποιμαντορική ράβδο. 
Παίρνοντας το λόγο ο Μητροπολίτης και υπό τις ιαχές «Άξιος, άξιος!» ευχαρίστησε το λαό της Σαλαμίνας για την υποδοχή που του επεφύλαξε και δήλωσε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους και για καθέναν ξεχωριστά. Εξήρε το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η Εκκλησία στη Σαλαμίνα στους τόσο δύσκολους καιρούς που διανύουμε και προσκάλεσε  να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για το διπλανό μας. Ιδιαίτερα συγκίνησε όταν τόνισε «Όχι μόνο η καρδιά μου αλλά ολόκληρος θα είμαι δικό σας, έρχομαι πατέρας και τα προβλήματά σας είναι και δικά μου προβλήματα».
Και συνέχισε «Δεν τον θέλω τον παράδεισο χωρίς εσάς, μόνο μαζί σας θέλω να ανέβω στον ουρανό!»
Αμέσως μετά το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας χόρεψε προς τιμήν του Κρητικού στην καταγωγή νέου ποιμενάρχη. Έπειτα όλοι, ιερείς, αρχές και πιστοί, κατευθύνθηκαν εν πομπή και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά, όπου ο νέος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου