Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Προβλήματα Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Πόρου και Τροιζήνας



Η αναφερθείσα από τον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη μελέτη αποκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού Πόρου δεν υπάρχει υπογεγραμμένη.
Εάν ο φίλος Δημήτρης γνωρίζει κάτι επιπλέον θα ήταν χρήσιμο να μας το πει. Δυστυχώς η «πονεμένη» ιστορία του βιολογικού καθαρισμού του Πόρου ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες επί σειρά δεκαετιών με τεράστιο κόστος .
Οι λόγοι πολλοί :
  • Κακός σχεδιασμός
  • Κακές επιλογές
  • Κακή κατασκευή με διαρροές κλπ που δεν επιτρέπουν την ζύμωση και την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων
  • Ακόμα και ο μη αδειοδοτημένος προβλήτας που κατέρρευσε με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πόρο, τους Ποριώτες και τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δεν είναι άσχετος με τα διερχόμενα δίκτυα του βιολογικού. Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν αιτία να σκαφθεί ο Πόρος, τουλάχιστον τρεις φορές , με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία των κατοίκων, των επισκεπτών και βέβαια κόστος.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, θα γίνει εμπεριστατωμένη διερεύνηση των προβλημάτων και μελέτη με σκοπό την οριστική αποκατάσταση του τόσο σοβαρού και χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
Έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση και με όλους τους τρόπους, ότι οι παθογένειες των δημόσιων έργων θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν για την νέα Περιφερειακή Αρχή.
Αρχή μας είναι οι μελέτες για οποιοδήποτε έργο, να είναι πλήρεις από κάθε άποψη. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές αρνητικές παραμέτρους και βέβαια συνδυαστικές κατά τον δυνατό με άλλα έργα ΔΕΗ ,ΟΤΕ κλπ.
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε βαθύτατα ότι αποφεύγουμε καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις ανεπίτρεπτες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου