Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Πόρο – Τροιζηνία



Το Σάββατο 25/10/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Γαλατά Τροιζηνίας και συναντήθηκε με δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο και διευθυντή του κέντρου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κέντρου και ιδιαίτερα η παντελής έλλειψη οδηγών διακομιδών με αποτέλεσμα γιατροί να οδηγούν το ασθενοφόρο εγκαταλείποντας το πόστο τους. Επίσης επισημάνθηκε η έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων όπως γυναικολόγος, παιδίατρος κλπ, καθώς και η έλλειψη αγροτικών γιατρών στα ορεινά χωριά της περιοχής, μερικά των οποίων έχουν να πάνε χρόνια. Συμπερασματικά διαπιστώθηκε πλήρης υποβάθμιση του τομέα υγείας της περιοχής Τροιζηνίας.

Την Κυριακή 26/10/2014 επιθεώρησε μαζί με αρμόδιους του Δήμου το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού του Πόρου. Διαπιστώθηκε ανυπαρξία καθοδικής προστασίας στο δίκτυο, αν και υπάρχει σχετική μελέτη, με αποτέλεσμα την διάβρωση πλήθους ακριβών εξαρτημάτων λόγω σκωριάσεων. Τέλος διαπιστώθηκε προχωρημένη φθορά των πωμάτων φρεατίων, των βανοστασίων, των φρεατίων και αντλιοστασίου με συνέπεια την κακή στεγανότητα και επικινδυνότητα για την διέλευση οχημάτων.   
Σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο Πόρου, με τον Δήμαρχο, την Επιτροπή βιολογικού καθαρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα είναι αρωγός στην καταρχήν διόρθωση των βλαβών του δικτύου και των αντλιοστασίων με επείγουσες διαδικασίες, έτσι ώστε να υπάρξει η ελάχιστη ενόχληση των κατοίκων, των καταστηματαρχών και των επισκεπτών, για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, που πέρα όλων των άλλων, επηρεάζει την υγεία των κατοίκων και δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον λόγω της ρύπανσης.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου