Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Πόρου



Την δέσμευση για άμεσες  ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η  λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πόρου ανέλαβε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Όπως δήλωσε μετά την επίσκεψη του και την επιθεώρηση της μονάδας, το θέαμα προξενεί  συναισθήματα απογοήτευσης και αγανάκτησης λόγω  της πλήρους  εγκατάλειψης επί σειρά ετών του πανάκριβου βιολογικού καθαρισμού. Αποτέλεσμα είναι η καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού της μονάδας, σε μη αναστρέψιμο βαθμό.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης παίρνοντας υπόψη τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που έχει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων Πόρου και Γαλατά, στον τουρισμό και στην προστασία του περιβάλλοντος.  Όπως σημείωσαν   κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, οι οσμές καθ’ όλη την διαδρομή του δικτύου και  τα επιπλέοντα λύματα στο πανέμορφο λιμάνι δίνουν την εντύπωση τριτοκοσμικού τοπίου.
Η προσπάθειά της Αντιπεριφέρειας θα εστιασθεί στην άμεση αποκατάσταση των βλαβών και των κακοτεχνιών μέσα στο χειμώνα, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενόχληση κατά τους θερινούς μήνες.
Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες διαθέσιμες τεχνολογικές μεθόδους για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο, από κάθε άποψη, θέαμα που παρουσιάζει ο Πόρος τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου