Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν σεμινάρια Μικρασιατικής Ιστορίας στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη



Δωρεάν σεμινάρια Μικρασιατικής Ιστορίας με θέμα « Από τη Νέα Κοκκινιά στην σύγχρονη Νίκαια» ( Δ’ κύκλος) διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με την Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας στο Δημοτικό Θέατρο του Πολυχώρου « Μάνος Λοϊζος».
Τα σεμινάρια ξεκινούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. Ο συγκεκριμένος κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Oι μνήμες και τα ντοκουμέντα του παρελθόντος έχουν κορυφαία σημασία καθώς μέσα από αυτά καταφέρνει ο άνθρωπος να ανασυστήσει την ιστορία του και να επιτύχει την αυτογνωσία του. Κοινωνίες, πόλεις, έθνη και λαοί για να έχουν μέλλον οφείλουν να έχουν και μνήμη. Με αυτό το σκεπτικό της ζωτικής ανάγκης η ιστορία είναι ζώσα και δρώσα μέσα στο παρόν γι’αυτό το λόγο και ο Δήμος μας σε  συνεργασία με την Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση σεμιναρίων Μικρασιαστικής Ιστορίας ως ελάχιστη συμβολική χειρονομία ανάδειξης της αξίας που έχει η διατήρηση της μνήμης στις ψυχές των ανθρώπων της πόλης μας.Το πρόγραμμα έγινε με κόπο , μεράκι και ευαισθησία και ξεκινά με το διωγμό των Μικρασιατών προσφύγων από τα πατρογονικά χώματα  που κατάφεραν να διαπρέψουν και να μεγαλουργήσουν αφήνοντας ανεξίτηλη σφραγίδα στη διαμόρφωση του νεοελληνικού πολιτισμού».  
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2104906021-6931086458.







ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου