Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο, οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην εκτίμησή τους ότι η διαδικασία αυτή οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημοσίου τομέα και όχι στην αναβάθμισή του, καθώς η προσπάθεια και η επιμονή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προσομοιάζει καν με «διοικητική μεταρρύθμιση» αλλά εξυπηρετεί τη μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων το 2014.

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ανατροπής της προδιαγεγραμμένης πορείας πλήρους ιδιωτικοποίησής της το ερχόμενο διάστημα. Παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ με την ενεργή συμμετοχή τόσο του 1ου βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου