Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων



Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στην έδρα του κόμματος, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Περιφερειάρχη Αττικής, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης ενώ από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Πετεινάκη, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Κώστας Καλογράνης, ο Γιώργος Δημητρίου, συντονιστής της Γραμματείας Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής και ο Κώστας Διάκος, μέλος της θεματικής ομάδας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτήν υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και διαρκούς αλληλοενημέρωσης για τα σοβαρά προβλήματα της Αττικής όπως το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της Αττικής : ρέματα, Κηφισός, ελεύθεροι χώροι, πώληση Ελληνικού, ανάπλαση Ελαιώνα, κενά κτίρια που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, Rethink Athens, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΠΑΝΕΚ αλλά και το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης και η ενεργειακή διαχείριση της Αττικής.
Σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής διοίκησης και σε αυτό τον τομέα θα αξιοποιηθεί όχι μόνο η πλούσια Ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και οι γνώσεις που διαθέτουν συγκεκριμένοι Δήμοι της χώρας που έχουν ήδη εφαρμόσει σχετικά πιλοτικά προγράμματα.



Από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογράμμισαν πως η οικονομία και το περιβάλλον είναι παράγοντες σε άμεση συνάρτηση και πως οποιαδήποτε πολιτική εφαρμόζεται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να προκύπτει μέσα από διάλογο και συνεννόηση με την κοινωνία των πολιτών.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με ανταλλαγή ρεαλιστικών προτάσεων. Μάλιστα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε το ρόλο που μπορεί να παίξουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επαφή με την κοινωνία των πολιτών.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: @renadourou


Το Γραφείο Τύπου, 29/10/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου