Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η απάντηση του Μηνά Νάννου στον τ. Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή



Με την χθεσινή του ασυνάρτητη ανακοίνωση, ο αλήστου μνήμης τέως δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής μου δίνει την εντύπωση ανθρώπου που έχει παραισθήσεις καταδίωξης.
Εάν ο συντάκτης του κειμένου αυτού είναι ο ίδιος και όχι κάποιος άσχετος, τότε λυπάμαι αλλά πρέπει να του πω ότι χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης, διότι η παράνοια είναι ένα σύμπτωμα πολύ σοβαρό που δεν συνειδητοποιείται από τον νοσούντα.
Φαίνεται ότι η πρόσφατη βαριά ήττα του στις εκλογές και οι τρέχουσες όσο και οι μελλούμενες σοβαρές ποινικές κι άλλες υποθέσεις του, τον κατατρύχουν σε βαθμό αφάνταστο.

Ειλικρινά απορώ κι εξίσταμαι για όσα γράφει και για όσα μου καταμαρτυρεί.
Είναι δυνατόν να λέει ότι εγώ τον κατηγόρησα και ότι κατέρρευσε η κατηγορία;
Είναι δυνατόν να τονίζει ότι “ όλους όσους επαναλαμβάνουν την μεθόδευση τέτοιων κατηγοριών…” και να μιλά για “γκεμπελίστικες μεθόδους;

Ποια είναι η κατηγορία κε Τσαβαρή, ποιος την απήγγειλε και ποια η μεθόδευση;
Ξέχασες ότι κι εσύ συνυπέγραψες μαζί με τη σημερινή Δήμαρχο την προσφυγή για την ακύρωση της πρώτης απόφασης του ΔΣ που οδηγούσε στην διάπραξη του εγκλήματος και η οποία απετέλεσε το έναυσμα και το αντικείμενο της επώνυμης καταγγελίας μου;
Για ποια μεθόδευση λοιπόν μιλάς;  Συμμετείχες κι εσύ σ΄αυτήν;
Άλλο τώρα, αν υπαναχώρησες μετά και ψήφισες τη δεύτερη όμοια απόφαση ως αντάλλαγμα για την στήριξη που σας προσέφερε ο Β.Αγαπίου.
Εξ αυτού και μόνο του λόγου κλήθηκες εσύ και όλοι οι άλλοι Δημ.Συμβουλοι να απολογηθείτε φέτος στον ανακριτή.

Κι επειδή λοιπόν εσύ ψήφισες μία απόφαση που ήξερες ότι ήταν παράνομη και οδηγούσε, όπως κι έγινε, στην υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μόνο και μόνο επειδή τα είχατε τακιμιάσει με τον τότε Δήμαρχο και πήρατε τις εκλογές, σου φταίει ο ανακριτής που σου απήγγειλε κατηγορία; Δεν συνέδραμες κι εσύ με την ψήφο σου, όπως λέει ο ανακριτής, στην διάπραξη του εγκλήματος;  Ζητάς και τα ρέστα τώρα; Μήπως θέλεις και να σε χειροκροτήσουμε;
Άρα, ποια κατηγορία κατέρρευσε που με τόση έπαρση το ανακοινώνεις;

Το ότι απαλλάχθηκε κάποιος δεν σημαίνει ότι και αθωώθηκε.
Απλά, το δικό σου αδίκημα όπως και των υπολοίπων Συμβούλων συνιστούσε πλημμέλημα το οποίο είχε παραγραφεί και αυτοδικαίως όλοι απαλλαχθήκατε.

Σταματώ εδώ, σεβόμενος την μέχρι τώρα συνετή και παντελή απουσία πρόκλησης εκ μέρους όλων όσων εμπλέκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στην ιστορία αυτή, διότι δεν θέλω να αναμοχλεύσω, ούτε ποτέ το έκανα, καταστάσεις. Αν όμως προκληθώ θα το κάνω και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.

Δράττοντας την ευκαιρία, θέλω να πω ότι χάρηκα ιδιαιτέρως για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, διότι πίστευα και πιστεύω ότι όλοι πλην ενός, δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στο κακούργημα που αναμφισβήτητα διαπράχθηκε εις βάρος του Δήμου και πιστοποιείται τόσο από το ΣΕΕΔΔ όσο και τους Οικ. Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι και παρέπεμψαν την υπόθεση στην δικαιοσύνη.

Το ότι βγήκε απαλλακτικό βούλευμα για όλους ενόχους και μη, παρά την από κοινού εισήγηση Ανακριτή και Αντιεισαγγελέα Εφετών περί του αντιθέτου, τούτο οφείλεται στη στάση που κράτησε εκείνος που έκανε την καταγγελία και τον οποίο εσύ αισχρά συκοφαντείς, εκ του λόγου ότι η ανακριτική δίνη ρούφαγε στα τάρταρα και ανθρώπους που ναι μεν νομικά σωστά διωχθήκανε, δεν φταίγανε όμως σε τίποτα και άδικα ταλαιπωρηθήκανε.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εσύ δεν το γνωρίζεις ή θέλεις να υποκριθείς ότι όλοι σε κυνηγάνε και άδικα σε κατηγορούνε; 

Κι επειδή έχεις τη συνήθεια να αναφέρεις έγγραφα και πρωτόκολλα χωρίς όμως να τα επισυνάπτεις, μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις και να παραπλανάς το κόσμο, σε  ΠΡΟΚΑΛΩ  να δημοσιοποιήσεις αμέσως αυτούσιο το κείμενο της επώνυμης καταγγελίας μου και να αποδείξεις τα όσα ισχυρίζεσαι.
Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα το κάνεις, διότι γνωρίζεις ότι θα αυτογελοιοποιηθείς. 
Ούτως ή άλλως όμως, δεν παύει να είσαι ένας άθλιος συκοφάντης.  


Με τιμή                                                                            Σαλαμίνα 29/10/2014

Μηνάς Νάννος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου