Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μεταφορά μαθητών στα Κύθηρα



Έχω δηλώσει με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, ότι το τεράστιο, από κάθε άποψη, πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών μας είχε απασχολήσει ακόμα και πριν από τις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Το ενδιαφέρον μας έχει φανεί με κάθε τρόπο αλλά και με την προσωπική παρουσία μου στο νησί, τη σύγκλυση γενικής συνελεύσεως γονέων και κηδεμόνων στο Λύκειο της Χώρας Κυθήρων, πρώτη φορά στα χρονικά.
Εμείς «εισπράξαμε» ένα νομικό πλαίσιο και έναν ισοπεδωτικό μαθηματικό τύπο για τα δεδομένα των νησιών, μέσα στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε. Με καθυστέρηση πολλών ημερών και με χαμένες πολλές ώρες μαθημάτων ιδιαίτερα για τους μαθητές του Λυκείου, το πρόβλημα πλησιάζει στο τέλος του.

Με παρέμβαση μου στους μεταφορείς των τεσσάρων ΔΧ λεωφορείων και το Δήμαρχο, πρότεινα να καθορίσουν δρομολόγια στο κεντρικό οδικό άξονα του νησιού τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων των σχολείων, έτσι ώστε μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες των υπογραφών των συμβάσεων, τα παιδιά να μην χάνουν τα μαθήματά τους.
Το συγκοινωνιακό του νησιού βέβαια είναι ένα σοβαρότατο κοινωνικό και αναπτυξιακό θέμα για το νησί των Κυθήρων και έτσι πρέπει να το προσεγγίσει η νέα Δημοτική Αρχή και οι μεταφορείς. Είναι αυτονόητο ότι τα ευπαθή μέλη της τοπικής κοινωνίας ΠΡΕΠΕΙ να μετακινηθούν, είτε είναι ασθενείς, είτε είναι μαθητές, είτε είναι επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου