Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση της Δημάρχου κ. Νάννου σχετικά με της παιδικές χαρές



Σχετικά με τις παιδικές χαρές, θέλω να ενημερώσω το κοινό τα εξής:
Κατ΄αρχάς όταν μιλάμε για παιδική χαρά εννοούμε έναν οριοθετημένο δημοτικό υπαίθριο χώρο που προορίζεται για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών μέχρι 14 ετών, χωρίς την επίβλεψη προσωπικού.
Με αφορμή κάποιο ατυχές συμβάν, τον Μάϊο του 2009 βγήκε μια Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 931 B’) που αφορούσε τον καθορισμό των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων, τα όργανα και τη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους.
Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, η τήρηση των απαιτήσεων και των προδιαγραφών ασφαλείας πιστοποιείται μετά από έλεγχο από ειδική 3μελή επιτροπή οριζόμενη από τον Γ.Γ.Αποκ/νης Δ/σης και χορηγείται το ειδικό σήμα καταλληλότητας.

Όριζε δε ως καταληκτική ημερομηνία που οι δημοτικές αρχές όφειλαν να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές που λειτουργούν ήδη στην περιφέρειά τους στις ως άνω διατάξεις, την 31.12.2012 η οποία παρατάθηκε μέχρι την 30.06.2014 με νεότερη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1096 Β’/2014).
Ούτως εχόντων των πραγμάτων και με δεδομένο ότι όλες οι παιδικές χαρές είχαν κυριολεκτικά εγκαταληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, φυσικό ήταν να μην μπορούσαν να τύχουν της πιστοποίησης καταλληλότητας, κι ως εκ τούτου έπρεπε να κλείσουν την 30.06.2014.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου την 1.9.2014 είχα 2 επιλογές ή να τις κλείσω μέχρι να βρεθούν λεφτά για την ανάπλαση τους ή να τις αφήσω όπως ήταν, ανοικτές στο κοινό. Προτίμησα την δεύτερη επιλογή θέτοντας στην θύρα της παιδικής χαράς την κατάλληλη προειδοποιητική σήμανση για τους συνοδούς των παιδιών.
Κι αυτό, γιατί έχοντας ιδίαν εικόνα, ως γιαγιά  που έχει γυρίσει όλες τις παιδικές χαρές με τον εγγονό της, δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να γίνω αιτία στέρησης της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών, έστω κι αν ο περιβάλλων χώρος και τα όργανα δεν πληρούν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που επιβάλλονται με τις διατάξεις.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο τα παιδάκια όσο και τους γονείς τους, ότι πρώτο μέλημα μας θα είναι η ανάπλαση των παιδικών χαρών και η συνακόλουθη πιστοποίηση τους, προς τέρψη των παιδιών και των εγγονών μας.
Εκείνο που ζητώ από σας είναι λίγη υπομονή μέχρι να εγκριθούν το νέο τεχνικό πρόγραμμα και ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες.
Ευχαριστώ για την κατανόηση σας 

Με τιμή

Ρούλα  Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου