Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΟΥΠΗ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΚ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΙΧΜΕΣ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρίας Ζούπης και το στέλεχος της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Μαρία Αργυροπούλου, από το Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ, κοινοποιώντας ταυτόχρονα το κείμενο της παραίτησής τους προς τον νέο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Με το κείμενο της παραίτησής τους κατηγορούν ευθέως την πλειοψηφία του Δ.Σ. για την μη υλοποίηση της απόφασης της Συνέλευσης του Κ.Ε.Κ τον Ιούνιο του 2013 να διενεργηθεί έλεγχος από Ορκωτούς Λογιστές, θέτουν σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσης για την δράση του Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κ.Ε.Κ κ. Ζήση Παπανικολάου και την ολιγωρία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να τα αντιμετωπίσει κ.α. Ωστόσο θέτουν ζητήματα και για την στάση του νεου Δημάρχου, ο οποίος ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν απελευθερώνει το τωρινό Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ να ορίσει ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης για να εκλεγεί νέο Δ.Σ. που θα έχει την δυνατότητα να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Ζαχαρία Ζούπη και Μαρίας Αργυροπούλου είναι το παρακάτω:

"¨Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ γιατί από την μια πλευρά έχουν συσσωρευτεί σοβαρά προβλήματα για τα οποία παρεμβήκαμε με δηλώσεις, καταγγελίες, αλλά και παρεμβάσεις στο Δ.Σ. κατ' επανάληψηκαι από την άλλη βλέπουμε την Δημοτική Αρχή να δείχνει ολιγωρία και δισταγμό να αναλάβει τις δικές τις ευθύνες, αναλαμβάνοντας πριν απ' όλα την Διοίκηση του Κ.Ε.Κ και να πάρει έγκαιρα αποφάσεις προς την κατεύθυνση που η ίδια θα κρίνει.

Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να αναφέρουμε:
  1. Στην Συνέλευση του ΚΕΚ τον Ιούνιο του 2013 με παρέμβασή μας ως "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"¨δια του Ζαχαρία Ζούπη ελήφθη απόφαση για οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές. Δυστυχώς αυτη η απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Όταν μάλιστα επαναφέραμε το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ., η πρότασή μας απορρίφθηκε με πέντε ψήφους έναντι τριών. Κατά την γνώμη μας ο έλεγχος είναι εντελώς απαραίτητως. Ήταν είναι και θα είναι για να μπορεί το ΚΕΚ να αναπτύξει -αν μπορέσει- την δραστηριότητά του σε υγιη βάση. Υπάρχουν "σκιές" για διαχειριστικά προβλήματα που αν δεν ξεδιαλύνουν, τίποτε το στέρεο δεν θα μπορεί να γίνει. Στο Δ.Σ. κατά την συνεδρίασή του στις 8/9/2014 συζητήθηκε και αποφασίστηκε να προχωρήσει ο έλεγχος. Ωστόσο, ούτε έχει γίνει κάποια ενέργεια μέχρι σήμερα σ' αυτή την κατεύθυνση, αλλά είναι και αργά πια. Θα πρέπει να αναλάβει η νέα Διοίκηση.
  2. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την δράση του Διευθύνοντα Συμβούλου το οποίο είναι αισθητό μήνες τώρα. Για όλα αυτά παρεμβήκαμε κατ' επανάληψη και ιδιαίτερα με σοβαρείς και συνεχείς καταγγελίες του Ζαχαρία Ζούπη σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. χωρίς να συμβεί κάτιμ χωρίς να ληφθεί κάποιο μέτρο. Μάλιστα φτάσαμε στο σημείο με δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη να προειδοποιήσουμε ότι θα κάνουμε μήνυση κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου, με ευθύνη του οποίου "έλειπαν" επί μήνες 30.000 ευρώ από το ταμείο του ΚΕΚ, ενώ ταυτόχρονα είχε στα χέρια του το μπλοκ επιταγών από το οποίο έκοβε αυθαίρετα επιταγές. Υπάρχουν και άλλα πολλά που θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος, αλλά το καλύτερο ήταν και είναι να τα διερευνήσουν οι Ορκωτοί Λογιστές και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η Δικαιοσύνη. Μόλος στις 8/9/2014 το Δ.Σ αποφάσισε να προχωρήσει σαν Δ.Σ, σε μήνυση κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου μετά από ολιγωρία μηνών. Εν πάσι περιπτώσει ήταν ένα θετικό βήμα αν και πολύ καθυστερημένα. Αν η κίνηση αυτή είχε γίνει πιο έγκαιρα, πολλά θα είχαν αποφευχθεί. Ωστόσο και πάλι υπάρχει καθυστέρηση. Από τις 8/9/2014 φτάσαμε στις 29/9/2014 και ενώ έχει μεσολαβήσει κι άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ, για να οριστεί νέα συνεδρίαση που θα δει το κείμενο της μήνυσης. Η μήνυση πρέπει να γίνει και να φτάσει μέχρι το τέλος. Ωστόσο αυτές οι καθυστερήσεις κόστισαν στο ΚΕΚ πολύμορφα και γι' αυτό δεν έχουμε, ούτε και θέλουμε την οποιαδήποτε ευθύνη. Τα είχαμε πει κατ' επανάληψη.
  3. Είμαστε πολύ ενοχλημένοι ως μέλη του Δ.Σ., αλλά και προβληματισμένοι για τον λόγο που συνέβη από το γεγονός ότι πληροφορηθήκαμε τελευταία από τον λογιστή της εταιρείας ότι υπήρχαν επιστολές του προς το Δ.Σ. του ΚΕΚ που εντόπιζε προβλήματα, τις οποίες δεν είχαμε πάρει. Τις συζητήσαμε αμέσως μετά από όσες μας δόθηκαν, είδαμε ότι σημειώνονται πολύ σοβαρά θέματα. Το γεγονός αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε ανασφάλεια για χειρισμούς που γίνονται εν αγνοία μας.
  4. Ενώ αυτά τα προβλήματα και άλλα είναι ανοικτά η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το νυν ΔΣ να μην ορίσει Γενική Συνέλευση για την εκλογή του νέου Δ.Σ. μέχρι να ενημερωθεί. Αυτό συνέβη δια του Μπάμπη Μανουσιάδη στην συνεδρίαση της 8/9/2014. Ωστόσο φτάσαμε 29/9/2014 και ακόμα νέο δεν υπάρχει. Ο Ζαχαρίας Ζούπης έθεσε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος απάντησε ότι σε καμία εβδομάδα θα είναι έτοιμος και ότι συζητά την ιστορία του ΚΕΚ με το Νομικό τμήμα του Δήμου. Ας σκεφτούμε δε ότι αφού καταλήξει ο Δήμαρχος, θα πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ. για να ορίσει Συνέλευση, η οποία θα μπορεί να γίνει είκοσι τουλάχιστον μέρες από την δημοσιοποίησή της. Μιλάμε δηλαδή για άλλο 1-1,5 μήνα! Συγνώμη αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς αντιμετώπισης των θεμάτων, ρυθμούς που βουλιάζουν παραπέρα το ΚΕΚ.
Γι΄αυτούς τους λόγους παραιτούμαστε.
Παλέψαμε για να σταθεί το ΚΕΚ στα πόδια του. Συμβάλαμε πάντα με θετικές προτάσεις. Ωστόσο ακόμα και οι πιο σκληρές καταγγελίες μας τελικά επαληθεύτηκαν. Δεν θέλουμε να παραμείνουμε πια στο Δ.Σ. του ΚΕΚ ούτε μια μέρα επιπλέον"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου